Invitatiile de nunta eco-friendly: Trucuri

Invitatiile de nunta eco-friendly: Trucuri

“Salveaza un copac” este mai mult decat un slogan popular, acesta devenind imperativ in contextul incalzirii globale si distrugerii habitatului natural. Reducerea cantitatii de hartie in cadrul propriei nunti devine, asadar, un deziderat necesar de indeplinit. In randurile de mai jos, va oferim alternative pentru cernelurile, tonnerele si solventii continand substante dintre cele mai chimice.

 

Hartia reciclata, concentrata cu predilectie asupra canepei si bambusului

 

Potrivit lui Ariel Dekovic, coautor al cartii “365 de Cai de a Salva Pamantul”, “fiecare tona de hartie reciclata salveaza nu mai putin de 17 copaci, sapte mii de litri de apa, nimic altceva decat echivalentul a 380 de galoane de petrol” In acest context, cea mai buna solutie este constituita de invitatiile reciclate manual.

 

Teoretic, exista o sumedemie de modalitati de a transmite invitatiile catre oaspetii din cadrul momentului festiv. O solutie in acest sens o  constituie inglobarea informatiilor esentiale intr-o singura invitatie, alaturi de adresarea acestora pe cale electronica, prin plasarea textului in cadrul paginlor unui site.

 

Online-ul este o resursa ce poate fi folosita si cu ocazii de tipul petrecerii burlacitelor, cinei de repetie si altor astfel de momente.

 

Ecologistii recomanda cu caldura scrierea de mana a invitatiilor de nunta, aceasta metoda putand fi utilizata cu succes si pentru imprimarea meniurilor si numerelor alocate fiecarei mese, in parte.

 

In plus, cernerurile specifice imprimantelor traditionale pot fi inlocuite cu solutii pe baza de soia, printre cele mai populare metode ecologice din prezent.

 

Invitatiile de nunta sunt, de regula, trimise cu sase, respectiv opt saptamani inaintea momentului festiv, in randul celor mai recurente metode pentru imprimarea acestora inscriindu-se gravura, litografia, termografia, relieful, tiparul offset sau imprimanta cu jet de cerneala.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.