Istoria perlelor
Din cele mai vechi timpuri, perlele au reprezentat un simbol al perfectiunii. Ele sunt practic cele mai vechi bijuterii, in forma pe care o cunoastem si in zilele noastre, iar de-a lungul secolelor si-au pastrat statutul de cele mai pretioase accesorii.
Cea mai veche bijuterie din perle a fost gasita intr-un sarcofag al unei printese din Persia, datand din anul 520 I.Hr. Piesa poate fi vazuta acum la Muzeul Luvru, din Paris. Pentru civilizatiile apuse, perlele erau un simbol al lunii si al magiei. In Roma clasica, doar persoanele cu un anumit statut puteau purta accesorii din perle. Traducerea cuvantului din latina inseamna „unic”, si asta pentru ca fiecare perla este diferita ca forma, culoare si stralucire.
Perlele au fost considerate intotdeauna ca fiind cele mai potrivite cadouri de nunta, prin faptul ca ele simbolizeaza puritate si inocenta. Hindusii folosesc foarte multe accesorii din perle la ceremoniile religioase si in special la cununii.
Perlele, din ce in ce mai populare
Abia in secolul XIV, perlele au fost intens folosite in Europa pentru accesorii, perioada in care aceste bijuterii ornau in special broderiile hainelor. Industria perlelor s-a dezvoltat extrem de repede, iar accesoriile care odata erau purtate doar de capetele incoronate au devenit extrem de accesibile oricui.
Incepand cu anii `20, care au revenit acum in centrul atentiei prin nuntile ce redau tema vintage, perlele au devenit cel mai popular accesoriu al mireselor, fie ca este vorba despre cercei, coliere, inel sau decoratiuni pentru buchet si cocarde. Varietatea de culori a perlelor de cultura le face sa fie usor de asortat oricarei tematici a nuntii. Insa cele mai fidele teme ale perlelor raman in continuare nunta clasica si cea in stil vintage.
Un aer de distinctie
In afara de accesoriile de nunta, perlele sunt folosite tot mai des in broderiile rochiilor de mireasa. Pe langa valoarea pe care aceste bijuterii o confera rochiei, de cele mai multe ori perlele sunt inserate manual, fapt care face ca produsul final sa fie unic si rafinat. Tot mai multe mirese se orienteaza catre obiecte personalizate, de la rochia de mireasa pana la tortul de nunta, incercand sa le accesorizeze pe fiecare intr-un stil original si, totodata, pretios prin aspect si materialele folosite.
Discretie in alegerea accesoriilor
Totusi, chiar daca vorbim de mult-ravnitele perle, nu trebuie sa faci exces in folosirea accesoriilor. Orienteaza-te catre un singur element central care sa fie mai bogat ca lucratura sau mai extravangant, care sa fie nucleul la care sa se raporteze toate celelalte accesorii si decoratiuni. Spre exemplu, daca rochia ta de mireasa este destul de decoltata, poti alege ca accesoriu principal un colier inedit, pe care sa il asortezi cu o pereche de cercei si o bratara mai discrete. Poti varia marimea perlelor si sa folosesti accesorii de dimensiuni mai mici pentru celelalte accesorii.
Accesoriile de par pot fi la fel de bine montate din perle, cu conditia sa pastrezi o nota discreta, in concordanta cu mesajul pe care aceste bijuterii l-au purtat de-a lungul timpului: distinctia si discretia.
There are no comments