Istoria verighetei

Istoria verighetei

Simbol al angajamentului marital crestinesc, verigheta este accesoriu nelipsit in ceremoniile uniunii celor doua destine. Simbolistica sa este legata de cercul fara inceput si sfarsit, iar radacinile purtarii sale se afla in istoria dinainte de Hristos, din Egiptul Antic.

 

Reprezentanta a puterii, ca si sigiliul, sau dovada a unei inalte apartenente sociale, verigheta mai simboliza si calitatea mirelui de a fi administrator peste averea noii familii.

De ce se poarta pe degetul inelar

Trebuie retinut faptul ca, initial, logodna era un eveniment mai important decat casatoria, iar inelul confectionat simplu din fier se daruia familiei fetei pentru a marca acest eveniment. Verighetele din aur  au aparut anul 30 i.Hr. pentru clasa aristocratica. Aceasta bijuterie este gasita in ceremonia religiosa in prima jumatate a secolului al IV-lea. Purtarea sa pe degetul inelar de la mana stanga este datorata credintei ca aceasta este o prelungire a inimii. Acest obicei crestinesc cu o puternica simbolistica a fost preluat de-a lungul timpului si de alte confesiuni religioase.

Simbol sau accesoriu?

Astazi, istoria verighetelor este mai putin stiuta, insa este greu de conceput o ceremonie fara prezenta celor doua inele. Aspectul lor este legat de cultura, modul de intelegere a celor doi si reprezinta uneori rodul primei decizii luate in comun. Posibilitatile, practic nelimitate, de prelucrare a modelelor verighetei si mobilizarea financiara in crestere pentru acest tip de achizitie face ca uneori simbolul marital sa lase locul celui de accesoriu foarte scump sau a unei opere de arta.

Cei care fac pasul ar trebui sa tina cont nu numai de aspect, ci si de forma anatomica a profilului interior. Acesta nu trebuie ignorat, deoarece purtarea zilnica poate deveni o povara pentru oamenii care sufera modificari fizionomice. Iar acest lucru se reflecta si in diametrul degetului inelar. Pe langa aspectul decorativ, nu trebuie sa uitam de faptul ca aceste simboluri vor fi practic singurele care ne vor aminti zi de zi de momentul in care am spus “Da” persoanei iubite.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.