Lista completa de invitati

Lista completa de invitati

Lista de invitati este, cu siguranta, unul dintre cele mai importante elemente ale unei nunti. Te sfatuim sa nu lasi pe ultima suta de metri crearea acestei liste, pentru ca te poti trezi cu surprize neplacute: fie ai uitat pe cineva, fie ai comandat un numar prea mic de invitatii si nu mai gasesti modelul respectiv ca sa iti completezi „colectia”…

Cel mai bine ar fi ca, atunci cand v-ati decis sa va casatoriti, sa creati o lista de invitati in care sa includeti toate cunostintele voastre, chiar daca stiti ca nu pot veni la nunta, spre exemplu. Luati o foaie de hartie si impartiti-o in trei coloane: invitatii din partea miresei, invitatii din partea mirelui si prietenii comuni. Lista poate sa fie extrem de mare si sa nu va permiteti o nunta de o asemenea amploare, insa e mai bine sa ii ai „listati” pe toti posibilii invitati decat sa scapi pe cineva din vedere.

O lista de rezerva

Daca lista creata este prea mare si nu ai cum sa ii inviti pe toti la nunta, fa o lista de rezerva, la care sa apelezi doar in cazul in care invitatii de pe lista principala nu pot ajunge la eveniment. Stabileste din timp un numar de invitati fix pe care ii doresti la nunta. Acest lucru trebuie luat in calcul si dupa ce ai stabilit locatia si pretul pentru fiecare meniu.

Ai grija la invitatii cu… pereche!

Presata de timp, cu alte detalii pe cap de care trebuie sa te ocupi, poti uita foarte usor de iubitul colegei din liceu, despre care nu ai auzit prea multe. Asa ca nu uita atunci cand completezi lista sa treci in dreptul fiecarui nume si numarul de persoane. Atunci cand trimiti invitatiile, cel mai frumos este sa treci pe plic numele tuturor persoanelor. Evita formularea „Alina si iubitul”. Daca nu mai tii minte cum il cheama pe acest „iubit”, intreaba prietenii comuni sau chiar pe Alina in cauza.

invi

Mai delicat este subiectul invitarii copiilor. Exista cupluri care sunt de acord ca invitatii lor sa vina la nunta alaturi de copii, dar sunt si miri care nu vor ca salonul sa se transforme dupa miezul noptii intr-un mic dormitor improvizat pentru cei mici. Decizia iti apartine. Insa atunci cand faci lista de invitati, trebuie sa stii si cati copii vei invita, daca vor avea meniu sau nu, cate scaune sa rezervi pentru ei, cate marturii in plus sa cumperi, daca trebuie sa amenajezi un spatiu de joaca sau sa rezervi o camera pentru acestia in cazul in care trebuie sa doarma.

Cand trimitem invitatiile

Evident, invitatiile se trimit atunci cand ai pus la punct toate detaliile: data nuntii, ora si locul cununiei civile, ora si locul cununiei religioase, restaurantul si ora la care pot sosi invitatii. Invitatii de pe lista principala trebuie anuntati cu cel putin 10 saptamani inainte. Roaga-i sa iti confirme participarea cat mai repede, ca sa ai timp sa apelezi la lista de rezerva, daca este cazul. Se poate intampla ca anumiti prieteni sau rude sa uite sa iti confirme participarea. De aceea, e bine sa iti notezi mare in calendar cand trebuie sa ii suni pentru confirmare. Tine cont de faptul ca nu poti sa chemi pe cineva la o nunta cu doar o luna inainte. Asa ca, daca vrei sa chemi pe cineva de pe lista de rezerva, fa-o cu cel putin 6 saptamani in avans.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.