Locatii inedite: Poarta Sarutului

Locatii inedite: Poarta Sarutului

Poarta sarutului din Targu Jiu este o locatie destinata romanticilo. Locatia este printre preferatele mirilor datorita incarcaturii emotionale si simbolistica foarte puternica.

Emotii in fata Portii Sarutului

Celebra sculptura este amplasata pe aleea de la intrarea din parcul orasului, este daltuita din piatra poroasa, extrasa din carierele aflate in imprejurimi. Are o latime de 6.45m, inaltime de 5.13 m si grosime de 1.69 m.

Pe fetele fiecarei coloane se regasette simbolul sarutului, doua jumatati ale unui cerc, atât de caracteristic operei lui Brâncuti. Arhitrava are de asemenea incrustat acest simbol, ca un fel de filigran. in plus, tot in filigran se afla incrustatii ce aduc cu un fel acoperit al portii, ca ti când poarta ar fi acoperita cu tindrila. Bolta portii are un ornament liniar delicat: este o continuitate de arcuri mici, iar mai sus, pe trei linii orizontale, intâlnim continuarea unor forme ovale identice, de parca ar fi conturul fetei si al umerilor.

Pe langa faptul ca este unul dintre monumentele de seama ale Romaniei, mirii aleg aceasta locatie pentru ca se spune ca cine se saruta sub ea va avea o viata de cuplu armonioasa si fericita.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.