Loţiuni tonice homemade pentru un ten luminat

Loţiuni tonice homemade pentru un ten luminat

In primul rand, trebuie sa stii ca lotiune tonica homemade se pastreaza la frigider, în sticluţe închise la culoare, eventual cu pulverizator (le găseşti in orice supermarket), şi nu o folosi decât maximum 4-5 zile de la data la care ai preparat-o, pentru că, neavând conservanţi, îşi pierde calităţile.

Pentru tenul gras: amestecă 4 picături de ulei de rozmarin, 4 linguri de tinctură de salvie şi 75 ml de apă de hamamelis. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi tamponează uşor pielea.

Pentru tenul uscat: ai grijă să nu adaugi agenţi astringenţi. Prepară singură o loţiune tonică din 2 pumni de frunze de mentă proaspătă, pe care le fierbi în 100 de grame de apă. Aplică pe piele cu ajutorul unor dischete demachiante. Tenul tău se va simţi fresh instantaneu. Sau la 85 ml de apă de trandafiri, adaugă 2 linguri de tinctură de gălbenele. Agită bine flaconul înainte de folosire şi ţine-l la rece.

Pentru tenul normal: îţi trebuie o loţiune delicată, care să menţină echilibrul pielii. Foloseşte un pumn de petale de trandafiri (din care se face dulceaţa) sau de flori de albăstrele pentru a face infuzie, în 50 ml de apă caldă. Şterge tenul cu dischete îmbibate, dimineaţa şi seara. Îţi poţi tonifia tenul şi cu un spray cu apă minerală.

Pentru tenul mixt: foloseşte 2 tipuri de loţiuni, una astringentă pentru zone T şi una super hidratantă pentru obraji.

Aplicare corectă

Aplicarea loţiunii tonice este o etapă intermediară între îndepărtarea machiajului şi a impurităţilor de pe ten şi hidratarea acestuia. Însă nu înlocuieşte niciuna dintre cele 2 etape ale îngrijirii, ci le completează. Pe o dischetă demachiantă pune puţina lotiune tonica, apoi şterge pielea cu mişcări delicate, circulare – atât pielea de pe faţă, cât şi cea de pe gât. Ultima dischetă (nu te feri să folosesti cât de multe iţi trebuie!) trebuie să fie una curată când termini tonifierea pielii. Dacă încă mai apar pe ea urme de mizerie, înseamnă că trebuie să mai foloseşti una. Nu apela la loţiunea tonică mai mult de două ori pe zi!

Make-up tip!

Dacă ai tenul gras sau mixt, după ce aplici fondul de ten, tamponează zona T cu o dischetă îmbibată cu loţiune tonică. Vei da un aspect fresh tenului şi vei menţine porii închişi pentru mai mult timp.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.