Machiajul de mireasă în 2017. Propuneri și sfaturi utile pentru o nuntă reușită

Machiajul de mireasă în 2017. Propuneri și sfaturi utile pentru o nuntă reușită

Deseori, în prag de an, sunt întrebată: “Ce machiaj de mireasă este la modă? Ce stil se poartă anul acesta?”. Am afirmat mereu că machiajul de mireasă este atemporal, nu se supune nici unei tendinţe în modă.  Şi asta pentru că mireasa îşi urmăreşte visul ei legat de cum se vedem mireasă, încă din copilărie. Simbolic vorbind, mireasa reprezintă imaginea prinţesei, iar fiecare prinţesă este unică în felul ei. Orice femeie care urmează a se căsători, îşi va personaliza nunta, în cel mai mic detaliu, după stilul şi gustul personal.

Astfel că, pentru viitoarea mireasă este indicat să aleagă machiajul care va fi în armonie deplină cu trăsăturile feţei, nuanţa părului, întreaga ţinută şi, implicit, cu stilul nunţii.

În viziunea mea, machiajul de mireasă ar trebui să fie cât mai diafan, să evidenţieze cât mai frumos trăsăturile feţei şi alături de accesoriul cel mai preţios pe care-l poartă o femeie în ziua nunţii ei, nimeni altul decât FERICIREA, să-i confere acea lumină unică, inconfundabilă.

machiaj-de-mireasa-2017-5

Dragele mele, într-o epocă din ce în ce mai cosmetizată şi mai camuflată de tot felul de produse sofisticate, vă provoc să fiţi voi înşivă! Exact! Lăsaţi-vă naturaleţea să strălucească precum cel mai preţios diamant!  Alegeţi curajul de a nu mai purta măşti, de a vă accepta şi a vă iubi aşa cum sunteţi.  Să ştiţi că un machiaj natural, dar uşor sofisticat şi rafinat, pare floare la ureche, însă nu este. Chiar necesită măiestrie în executie. Iar de departe, cel mai mare câştig pentru un astfel de machiaj îl va avea tocmai sufletul dumneavoastră. O să vă multumească ori de câte ori veţi privi albumul de fotografii. Va fi recunoscător pentru tot restul vieţii!

Indiferent cât de experientat sau cunoscut ar fi make-up artistul ales, recomand o probă de machiaj. E sfântă! Motivul principal este chiar liniştea viitoarei mirese. Nunta în sine este cel mai complex şi solicitant eveniment din viaţa personală a unui om.  Celelalte motive sunt testarea şi rezistenţa machiajului,  în timp şi la transpiraţie, dar şi acomodarea cu genele false de tip “bucheţel” ori “smocuri”, pentru cine le preferă . Spre exemplu, eu lucrez numai cu acest tip de gene pentru ca sunt foarte rezistente (se pot păstra cel putin 7 zile).

Nu uitaţi de sprâncene! Vă sfătuiesc să le pensaţi cu cel puţin o zi inaintea nuntii, iar dacă vreţi să le daţi o formă nouă, începeţi cu mai multe luni înainte. Dacă nu vă pricepeţi, apelaţi la un profesionist in domeniu.

Atenţie mare la tratamentul cosmetic! Între un tratament complex, non agresiv pe baza de acizi de fructe, cu acţiune blândă asupra tenului pe o perioadă mai lungă de timp (chiar până la două săptămâni), şi un tratament clasic, cu exfoliere mecanică + mască tradiţională, alegeţi-l pe cel din urmă. Vă spun din proprie exeperienţă (peste 18 ani în machiaj şi frumuseţe) că puteţi întâmpina dificultăţi la execuţia machiajului de mireasă. Majoritatea fondurilor de ten au acid hyaluronic şi uleiuri care vor stimula exfolierea tenului. Se pierde timp preţios. Sau puteti urma tratamentul complex cu o luna inainte, iar în săptămâna nuntii, mai faceţi o exfoliere delicată cu bicarbonat de sodiu şi-apoi aplicaţi o mască din miere de albine sau banană (este excelentă şi masca din avocado).

 

Pentru un plus de inspiratie, v-am pregatit şi o mini galerie de fotografii cu diferite stiluri de machiaj realizate pentru clientele mele.

 

Draga mea viitoare mireasă, îţi doresc Casă de piatră şi o nuntă aşa cum îţi doreşti!

 

Cu drag,

Iuliana Stefan, Make-up Artist

 

Fotograf: Ovidiu Pistritu – vezi site

Model: Alessia Daniele

Make-up, Hair & Styling: Iuliana Stefan

 

Facebook Iuliana Stefan, Make-up Artist

www.iulianastefan.ro

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.