Machiajul ideal pentru fotografia de nunta

Machiajul ideal pentru fotografia de nunta

Chiar daca tinem cont de regula de baza a machiajului – de a alege nuanta de fond de ten la lumina naturala – si chiar daca acesta se confunda perfect cu propria piele, totusi in poze tinde sa fie mai inchis sau mai deschis decat corpul, ori mai grav: deriva in roz!

Pentru a evita acest aspect foarte neplacut in cazul unor poze pretioase precum cele de la nunta, botez sau alte ocazii, trebuie verificata eticheta ingredientelor fondului de ten. Explicatia este ca oricat de scump este fondul de ten, daca are in continutul sau dioxid de titanium, acesta nu face altceva decat sa reflecte lumina provocata de blit, diferenta care, de altfel, este imposibil de detectat cu ochiul liber.

Vizavi de culoare si intensitate, cel mai bine este sa folosesti un fond de ten in aceiasi parametri, dar care sa nu contina acest ingredient care, estetic vorbind, devine daunator in contactul cu blitul aparatului foto. Numai asa ai garantia unui ten perfect uniformizat si in ton cu corpul. Odata lamurit acest aspect, etapa urmatoare este machiajul ochilor.

Machiajul – adaptat la pigmentul tenului

Daca doresti sa te aliniezi trendurilor in materie de cromatica a fardurilor, nu trebuie sa omiti un aspect esential in determinarea produsului final, pentru ca pozele sa devina niste imagini atemporale. Chiar daca tendinta in machiaj tine de fantezia personala, ar fi ideal ca machiajul sa fie compus din tuse monocrome, raportate la intensitatea tenului ca pigment, sau bronz, mult-discutatul atuu al verii. Evident, nuanta fondului de ten trebuie adaptata noului aspect bronzat al pielii, iar in functie de aceasta se aleg nuantele de farduri si texturile acestora.

Portrait of beautiful bride. Wedding dress. Wedding decoration

Nuante si texturi in functie de bronz

Recomandat este ca bronzul sa fie obtinut in urma unor sedinte repetate progresiv la solar, in cazul in care nu ai avut parte de o vacanta binemeritata. Doar asa ai garantia ca nu se transfera vreo urma de autobronzant pe rochia de mireasa sau pe costumul impecabil al ginerelui. Pentru un ten mai putin bronzat, nuantele de farduri trebuie sa fie mai pale si satinate sau metalizate. Pe de alta parte, in cazul tenului bronzat, culorile sunt mai intense, chiar mate, pentru o structurare optima a trasaturilor.

Zonele de luminozitate

In ambele cazuri, cu sau fara broz, fata trebuie bine echilibrata prin trasaturi subliniate armonios. Daca doresti ca accentul sa cada pe o trasatura anume, restul fetei trebuie sa ramana monocroma, de aceeasi nuanta, dar cel mai important in acest caz este sa mentii aceleasi zone de luminozitate pe fata. Aplicand nuante deschise de fard pe arcade, pe unghiurile interne ale ochilor si deasupra pometilor spre tample, se accentueaza volumul fetei.

Ca o completare a zonelor de lumina, zona mediana a fetei (frunte, nas, barbie) trebuie sa fie in permanenta mata. Acest efect se obtine cu o pudra pulbere, cand se concepe machiajul, si cu o pudra compacta – pentru retus. Respectand o cromatica naturala a nuantelor de farduri, atunci sansele sunt depline ca pozele sa nu se demodeze in timp.

Machiajul ochilor

Machiajul ochilor trebuie sa fie compus din culori neutre de bej, maro, gri, cafeniu si auriu. La acest machiaj se adauga si un contur negru de eyeliner, preferabil in varianta rezistenta la apa. Daca nu stapanesti bine arta preciziei in a trasa tusul, atunci contureaza ochii in creion negru, peste care aplica fard in aceeasi culoare cu creionul, pentru o mai buna fixare a acestuia. Finalizeaza machiajul ochilor cu doua straturi de mascara, evident in textura waterproof.

Buzele si pometii

Buzele pot fi trasate in nuante clasice, care sunt si in tendinte, respectiv nude (cand accentul cade pe machiajul de la nivelul ochilor) sau invers, in nuante de visiniu sau rosu. Indiferent pe ce trasatura a fetei vrei sa pui accentul, aplica la nivelul pometilor o nuanta de piersica, care se potriveste perfect cu orice ruj, cu tenul palid sau bronzat. Machiajul arata bine in poze si daca este retusat sistematic cu pudra pentru zona mediana, blush contra imbratisarilor si ruj contra ginerelui afectuos.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.