Materialul potrivit rochiei tale de mireasa

Materialul potrivit rochiei tale de mireasa

Silueta miresei, stilul, croiala, gradul de elaborare al rochiei si sezonul in care are loc nunta – acestia sunt factorii ce determina alegerea materialului potrivit pentru rochia de mireasa. Este impresionant cum acelasi stil de rochie arata diferit intr-o varietate de materiale, din pricina faptului ca fiecare material este special creat pentru a da un anumit aspect si, nu in ultimul rând, efect rochiei de mireasa.

Brocartul este un material greu cu detalii si brodaturi in relief. Este potrivit daca iti doresti o rochie cu un aer vintage, cu ornamente si detalii elaborate. Nu este potrivit pentru o nunta ce are loc vara sau intr-un climat calduros. Pentru o mireasa romantica si o nunta regala.

Crep satin –  material foarte usor, cu mici denivelari la suprafata, precum hârtia creponata. Acest tip de material, datorita fluiditatii pe care o ofera, se preteaza pentru rochii drepte, tip sirena, care urmaresc indeaproape liniile corpului. Satinul nu este recomandat in cazul in care se doreste mascarea soldurilor si a abdomenului.

Dantela este un material clasic si aproape nelipsit din designul rochiilor de mireasa datorita rolului sau decorativ. In functie de complexitatea sa si modul in care este lucrata, dantela este valabila in numeroase variante: Alencon, dantela Bruxelles, Cluny, Chantilly, Schiffli si venetiana. Astfel ca, o rochie de mireasa poate fi creata complet din dantela sau aceasta sa fie folosita pentru a pune accente decorative la bust, bretele, mânecute sau la baza rochiei.

 

ibb-1458745397.8487.28664

Matasea este o fibra textila naturala de borangic prelucrat, un material fluid, extrem de fin si elegant. Daca iti doresti o rochie de mireasa fluida, care sa urmeze fidel liniile corpului tau, atunci se recomanda folosirea matasii ca material principal in designul acesteia. La fel ca satinul, nu se recomanda in cazul in care vrei sa  machezi soldurile sau abdomenul. Ca un pont: poti folosi in zona inferioara, de la solduri pâna jos, un strat de tul sau organza pentru a indeparta usor matasea de corp.

Organza este un material asemanator sifonului, dar cu o textura mai rigida folosindu-se in straturi pentru a adauga volum si forma rochiei in partea inferioara. Nu se recomanda a fi folosit ca material singular in crearea rochiei de mireasa din cauza faptului ca este foarte trasparent, insa un voal din organza este intotdeauna o alegere perfecta.

Sifonul este un material moale si transparent potrivit zonelor geografice cu un climat calduros. Se recomanda in realizarea mânecutelor rochiei de mireasa si, nu in ultimul rând, in crearea unei rochii fluide. Șifonul nu poate fi folosit pentru realizarea unei rochii structurate.

Tafta – tesatura de matase lucioasa, neteda si foarte usoara, care, in miscare, produce un fosnet specific. Taftaua este considerata a fi un material sofisticat, foarte potrivit pentru rochiile de bal si, in special, de mireasa.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.