Meniu de nunta: bucataria frantuzeasca
Vara aceasta se poarta lucrurile cat mai lejere si mai usoare. De aceea, trebuie sa respecti acest tipar si in cazul meniului nuntii tale. Pentru a face acest lucru, alege mancarurile cu specific frantuzesc.
Gustos, practic, usor de preparat si lesne de digerat, meniul bazat pe bucataria frantuzeasca satisface poftele tuturor. Iata o varianta a meniului nuntii tale, propusa de noi, si ordonata dupa fiecare fel de mancare.
Aperitiv: Sandviciuri
Simple si totodata gustoase, niste sandviciuri din paine alba integrala sau neagra, cu salata, ton sau sunca si cascaval sunt binevenite pentru a deschide apetitul invitatilor.
Atat pentru cei mai pretentiosi, cat si pentru cei ce doresc sa tina regim, ele sunt preferate de toata lumea.
Felul I: Frigarui
Apetisante, savuroase, la gratar, frigaruile se pot servi foarte bine pentru inceput. Din carne de porc, pui sau vita, bucatelele de carne merg foarte bine asortate pe bat cu ceapa, ardei, castraveti si ciuperci.
Nici un invitat nu va rezista aromei acestei combinatii afumate.
Felul II: Pui la gratar cu garnitura de cartofi
Crocant, delicios, fraged, ce poate fi mai bun decat puiul gatit cat mai sanatos? Fie ca sunt copane de pui – pentru cei ce prefera coaja crocanta – sau piept de pui dezosat – pentru cei mai pretentiosi -, ele sunt mai gustoase preparate la gratar. Servite cu garnitura de cartofi prajiti sau natur, ornate cu verdeata.
Pentru ceva mai special se poate alege broccoli sau o alta varianta a acestuia, patrunjelul turcesc. De asemenea, o salata mai usoara, din legumele verii – ardei, castraveti, rosii sau ridichi – completeaza perfect acest fel.
Felul III: Melci in sos
Iata ceva mai special. O provocare, pentru a starni apetitul invitatiilor, sunt melcii crocanti, preparati in cochilii. Cu un sos delicios si cateva felii de bruschetti, acest fel sigur va fi savurat de toata lumea, chiar din prima degustare.
Felul IV: Surimi crab
Si daca tot suntem la capitolul delicatese, un alt fel mai special, dar totodata delicios, este preparat din surimi crab. Rondele sau felii moi, aceste fructe de mare pot fi servite cu cartofi prajiti si o lingurita de ulei de masline.
Gustul este desavarsit de fraged. Pentru a te asigura de acest lucru, poti incerca sa faci o degustare cu ceva timp inainte de ziua cea mare.
Felul V: Peste
Se stie bine ca dintr-un meniu de nunta nu trebuie sa lipseasca pestele. Este de preferat ca acesta sa fie dulce, fara oase si slab. O alta varianta echivalenta acestui fel sunt crevetii decorticati.
Fierti si apoi caliti cu legume, vor fi savurati in totalitate. Bineinteles, acestea trebuie servite cu verdeata si putina lamaie, pentru a evita orice neplacere.
There are no comments