Meniu in tendinte

Meniu in tendinte

Iata ca avem un an cat se poate de dificil si in acest caz nu ne ramane decat sa ne gandim cum sa alegem un meniu pentru nunta noastra. Daca moda vine de la Paris si Milano, oare de unde vin si noile tendinte pentru meniurile sau mancarurile noastre?

In mod normal, cam tot de la Paris se trage, dupa cum este si vorba aceea: „francezul tot francez ramane”. Insa daca stam sa analizam mai bine, putem constata ca de fapt „moda” in bucatarie poate fi si nationala, cu usoare tendinte internationale.

Unul dintre forurile internationale in domeniul gastronomic este WACS (Word Association of Chefs Societes), asociatie care a avut de curand un congres international in Chile.

meniu

O alta asociatie in domeniu este Euro-Toques International, care a sustinut adunarea generala la sfarsitul lunii ianuarie a.c., la care am participat si de unde am aflat ultimele noutati in domeniul gastronomic.

Asadar, m-am intors in tara cu tolba plina si am inceput, in mod normal, discutii cu un alt for in domeniul gastronomic, anume ANBCT-ROMANIA, asociatie care incearca sa impuna un nou stil gastronomic autohton.

Acum, sa va explic cate ceva despre noile tendinte culinare atunci cand dorim sa organizam un adevarat festin cu ocazia nuntii noastre.


meniu

Mancarurile trebuie sa fie echilibrate din punct de vedere nutritional si, bineinteles, din punct de vedere al gramajului, nu este permis sa avem mult in farfurie, pentru ca oaspetele nu doar sa guste din feluri, restul ramanand in farfurie.

Ganditi-va ca acea mancare a costat bani si totodata va umple cosul de resturi, toate acestea reflectandu-se in costul total al meniului. Asadar, decat mult si prost, mai bine putin si bun, iar cu siguranta invitatii dumneavoastra vor aprecia atat gustul, cat si prezentarea mancarurilor.


meniu

Sa incepem cu antreul (gustarea), care trebuie sa contina un singur sortiment. Nu mai este de actualitate farfuria incarcata cu de toate, pentru ca invitatul sa aiba de unde alege, iar aspectul unei farfurii cu 7-8 sortimente amestecate de-a valma devine chiar neplacut.

Urmeaza felul intermediar, care poate fi pe baza de peste sau carne, apoi unul sau doua feluri principale si, in final, desertul. Haideti sa vedem cateva variante de meniuri!


meniu

Meniu 1

Open bar, cu sampanie la primire

Terina de ficat de rata in mantie de aur, servita cu salate si galantina de gasca

File de pastrav in crusta de alune de padure, servit cu soufflé de broccoli

Muschi de vita servit cu sos de fructe de padure si noiset de morcovi si cartofi

Tortul miresei, Mici prajituri asortate, Fructe


meniu

Meniu 2

Open Bar, cu tuica la primire

Cocteil de raci, servit in crusta de aluat, Terina de salau cu prune uscate, Salate

File de pui in crusta de verdeturi, servit cu sos dulce-acrisor si piure de morcovi

Cotlet de miel rumenit, servit cu sos de vin si aroma de rozmarin si cartofi gratinati

Tortul miresei, Prajituri, Fructe


meniu

Meniu 3

Open Bar

Asortiment de terine din pui

Rulou de salau cu legume

Muschi de cerb in crusta de aluat, servit cu piure din telina si sos din fructe

Medalion de porc, servit cu ciuperci de padure si legume inabusite

Tortul miresei, Prajituri, Fructe

Petrisor Tanase,
maestru al artei culinare
www.cramaluipetrisor.ro

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.