Mic ghid floral

Mic ghid floral

Rochia sta frumos atarnata pe umeras, pantofii sunt in cutie, accesoriile la loc de cinste, trusoul mirelui este fara de cusur. Toate detaliile sunt puse la punct pana la… aranjamentele florale ce iti vor infrumuseta deja frumosul eveniment, element deloc de neglijat pentru ca florile, la fel ca tine si ca mirele, sunt una dintre atractiile de baza ale fotografului. O nunta la inaltime impune pastrarea aceluiasi standard ridicat in alegerea tuturor elementelor nuntii si sincronizarea acestora pentru a obtine efectul dorit.

ORHIDEEA este simbolul luxului, al opulentei, elegantei, frumusetii si exoticului. Un decor floral realizat din orhidee va da nuntii voastre accentul de unicitate si lux pe vi-l doriti. Datorita florii de dimensiuni mari, orhideea Phalaenopis este o folosita in decoratiuni inalte si elaborate avand puterea de a face o declaratie de stil.

Desi sunt disponibile pe piata pe toata perioada anului, orhideele sunt mai adecvate unei ceremonii ce are loc primavara, intr-o locatie deschisa (cort, gradina etc.). Datorita inaltimii tulpinei si rezistentei acesteia, se recomanda realizarea unei decoratiuni impunatoare, orhideele fiind piesele centrale ale aranjamentelor florale.

FLORILE DE NU-MA-UITA
– pe cat sunt de incarcate de simbolism, pe atat sunt de unice si speciale. Florile marunte si albastre de nu-ma-uita sunt alegerea perfecta pentru realizarea unor ornamente simple, in boluri largi din sticla, care sa fie plasate pe mese. Datorita culorii albastre puternice, se pot folosi intr-o combinatie cromatica de inspiratie regala: galben-albastru.

CRINUL – in ceremoniile de nunta grecesti, preotul aseza pe capul miresei o coronita din flori de crin impletite cu spice de grau ca un simbol al puritatii si belsugului. Astazi, floarea de crin este folosita in aranjamentele elaborate, intr-o tema de inspiratie romantica. Din pricina mirosului puternic pe care il emana crinii, se recomanda realizarea unor ornamente florale suspendate, care sa fie amplasate fie central pe mese, fie in diferite puncte ale salii.

LALELELE – desi nu sunt flori exotice sau foarte de scumpe, ornamentele florale din lalele sunt extrem de chic si printre preferatele mireselor. Existand peste 500 de sortimente de lalele, indiferent de tema si alegerile in materie de culori, aceste flori sunt perfecte datorita cromaticii ce suporta diferite asortari. Spre exemplu, o nunta in intregime alba va beneficia de ornamente cu vaze din sticla alba sau transparenta incarcate din belsug cu lalele albe.

Ca informatie extrem de utila: tulpina lalelelor creste aproximativ 5cm intr-o zi, atunci cand sunt tinute in apa. De aceea, daca nu se tine cont de acest aspect, se poate ca frumosul aranjament floral pregatit cu o zi inainte de nunta sa arate altfel decat ti-ai dorit. Pentru a evita aceasta neplacere, fie decoratorii vor realiza ornamentele in dimineata nuntii, fie veti opta pentru un aranjament floral in care inaltimea firelor nu este importanta si alungirea acestora peste noapte nu va crea neplaceri.

CALELE sunt, fara indoiala, unul dintre sortimentele favorite ale mireselor. Disponibile intr-o varietate de culori, de la nuante nude de bej, roz si pana la culori puternice precum portocaliu si mov, calele, la fel ca si lalelele, se potrivesc oricarei combinatii cromatice aleasa pentru decor. Calele sunt elegante, gratioase si potrivite unei nunti realizata in tiparele clasice, unde eleganta este criteriul de baza dupa care mireasa se ghideaza in alegerea ornamentelor.

Datorita tulpinei lungi si rezistente, calele sunt preferate in decoratiuni inalte si impozante, fara a fi in mod necesar elaborate, insa fiind extrem de sofisticate. Sortimentul „schwarzwalder” este intr-o nunta de mov aproape de negru si are puterea de a face din orice ornament floral un punct de atractie.

A avea in ziua nuntii aranjamente florale la inaltime presupune, pe langa a opta pentru stative inalte si decoruri suspendate, alegerea unor flori speciale, nu neaparat exotice, tropicale sau extrem de scumpe, sortimente florale care sa aduca nuntii voastre plusul de eleganta si sofisticare pe care vi-l doriti.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.