Mireasa haute couture

Mireasa haute couture

In Franta, termenul “Haute Couture” este protejat prin lege si poate fi cu greu obtinut doar de casele de moda care indeplinesc conditii extrem de stricte, prevazute si in Regulamentul Camerei Sindicale a Coutourierilor inca din 1945. Odata intrat in lumea inovatiilor in domeniul textilelor, matasurilor fine si detaliilor cusute cu cea mai mare grija, este foarte greu sa te mentii.

Chiar daca patria modei este in mod incontestabil Franta, fondatorul Haute Couture provine din Marea Britanie. Pe numele sau Charles Frederick Worth, acesta a reusit sa dea o directie diferita modei secolului al XIX-lea, impunandu-se intr-o lume dominata pana la acea vreme numai de femei.

Iar exemplul i-a fost urmat de designeri a caror maiestrie e mers pana la punctul culminant al colectiilor lor: rochia de mireasa. In colectia sa destinata sezonului calduros din 2009, Christian Lacroix a facut o calatorie in timp si spatiu, surprinzand in mod placut ochiul criticilor printr-o rochie de inspiratie bizantina brodata generos cu fir auriu. Un maestru prin excelenta, Lacroix nu s-a limitat aici, aducand in prim-plan liniile geometrice perfecte si fusta din tul al carei punct central il reprezinta imprimeurile cu carti postale din lumea intreaga.

Christian Lacroix

Libanezul Zuhair Murad este apreciat pentru influentele orientale pe care le aduce rochiilor de mireasa. Un mix de texturi pure, diafane si sincronizate perfect cu cele mai luxoase pietre regasim si in colectia primavara/vara 2012.

Zuhair Murad

Nu ne departam prea tare si ajungem la Ellie Saab, care reuseste cu fiecare divizie sa creeze adevarate bijuterii vestimentare. Iar daca aruncam o privire atenta asupra detaliilor elaborate care le compun, nici ca este de mirare ca necesita sute de ore de lucru.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.