Musetelul este una din plantele cel mai des folosite in cosmetica, ca si in tratarea sau prevenirea diferitelor disfunctii, dureri, iritatii etc. Datorita azulenului din compozitia sa, acesta are actiune dezinfectanta, antiinflamatorie, emolienta , decongestiva si chiar anestezica si antialergica.

In cosmetica musetelul sta la baza mai multor tipuri de creme, masti de fata, sampoane, balsamuri de par si chiar balsam de buze. Musetelul este planta cu cele mai largi aplicatii in cosmetica, datorita principiilor sale active, avand proprietati antiinflamatoare, decogestionante, cicatrizante, emoliente etc.

Musetelul este una din plantele cel mai des folosite in cosmetica, ca si in tratarea sau prevenirea diferitelor disfunctii, dureri, iritatii etc. Datorita azulenului din compozitia sa, acesta are actiune dezinfectanta, antiinflamatorie, emolienta , decongestiva si chiar anestezica si antialergica.

In cosmetica musetelul sta la baza mai multor tipuri de creme, masti de fata, sampoane, balsamuri de par si chiar balsam de buze. Musetelul este planta cu cele mai largi aplicatii in cosmetica, datorita principiilor sale active, avand proprietati antiinflamatoare, decogestionante, cicatrizante, emoliente etc.

El stimuleaza si regenereaza tesuturile normalizând metabolismul pielii si activând epitelizarea.

1

Este foarte bun pentru ingrijirea tenului, oferindu-i o catifelare si o curatare in profunzime. Musetelul este mai simplu de folosit, deoarece este ideal pentru toate tipurile de ten.

Uleiul de musetel inmoaie si catifeleaza pielea, pastrandu-i supletea si tineretea. Datorita proprietatilor sale descongestionante, dezinfectante si emoliente, uleiul de musetel se foloseste si  in cazul cand, in urma expunerii nerationale la soare, pielea se irita si se inroseste, producand usturimi.

1

Tenurile sensibile, inrosite, congestionate, ofilite sau lipsite de elasticitate pot fi tratate cu infuzie de musetel. Se aplica pe obraz comprese inmuiate in infuzie care se mentin 10-15 minute pe ten. În cazul tenurilor iritate se pot utiliza pulverizarile sau cataplasmele.

2

Din florile de musetel poti face infuzii care sunt bune pentru ten, corp, dar si pentru par. Daca incerci sa te speli pe par cu infuzie de musetel vei constata ca parul isi deschide foarte mult culoarea. Regenerarea firului de par, întarirea radacinii, precum si pentru ca parul sa aiba un aspect matasos si sanatos este recomandat sa fie spalat cu infuzie de musetel.


3

Florile de musetel, în special cele proaspat culese, se pot utiliza la decolorarea naturala a parului. Samponul din musetel este recomandat pentru un par deschis, deoarece ii mentine culoarea, intareste radacina firului de par si il protejeaza pe toata lungimea parului. Este un excelent tonic capilar, clatitul parului cu ceai de musetel intareste radacinile si confera acestuia un aspect matasos.


4


Iata un amestec pentru parul tau. Pui trei cesti de apa si musetelul intr-o oala, pe care o pui la foc mic pe aragaz. Trebuie lasat la fiert pana apa capata o culoare usor aurie.  Vasul  trebuie indepartat de caldura, pentru a permite lichidului sa se raceasca. Apoi iei o lamaie mare si coapta si storci sucul in apa. Apoi amesteca foarte bine lichidul.

Acest amestec se pune la frigider pentru a se raci. Daca amestecul va fi rece, va inchide porii parului. Acest lucru va face parul mai moale. De asemenea, parul va fi protejat de orice fel de daune. Incearca sa clatesti parul cu acest amestec.


5

Asigura-te ca amestecul ajunge pe tot parul, dupa care lasa parul sa se usuce in voie, fara sa folosesti foenul. Dupa ce se va usca parul, vei constata ca este mult mai matasos si mai usor de pieptanat.

Exista chiar si balsam de buze pe basa de musetel, cu un efect calmant asupra buzelor.
Exista nenumarate alte combinatii cu musetel ce pot fi folosite cu success in infrumusetare. Ideea este ca din moment ce este pe baza de plante nu poate avea decat efecte benefice.


Categories: Ingrijire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.