Naturaletea studiata-trend 2016

Naturaletea studiata-trend 2016

Dovada de incredere si de bun-gust, lipsa de artificii in exces ramane o provocare. Multe mirese viseaza o aparitie angelica, la toaleta de machiaj isi dau seama ca putin sexy nu strica, insa de multe ori rezultatul final este unul generator de controverse.

Tocmai de aceea, tendintele postuleaza: optand pentru expunerea fireasca a trasaturilor naturale, riscul ridicolului e anulat; in plus,  facem trimitere la recunoasterea propriilor radacini. In acest sens, este incurajata asumarea pigmentatiei naturale a tenului fara aportul solarului sau autobronzantului. La fel stau lucrurile si in cazul culorii parului. Un alt aspect pozitiv este ca acest trend vine ca o manusa persoanelor resemnate sa mai incerce machiaje elaborate si care, sa recunoastem, sunt de cele mai multe ori neportivite contextului.

Naturalul, din nou in top

Ca mireasa, este inadecvat sa optezi pentru o metamorfoza spectaculoasa ce presupune culori tari si tehnici complicate de machiaj pe fundalul unei rochii impresionante in tonuri pale. Avand deja un element spectaculos – in cazul de fata rochia de mireasa, care este si punctul de pornire al constructiei lookului – partea de machiaj si coafura trebuie sa inspire ceea ce observatorii fini numesc “naturalete studiata“.

Pentru sublinierea trasaturilor autentice, este esential ca spatiul destinat machiajului sa se bucure din plin de lumina calda a zilei. Lumina de bec sau neon ramane contraindicata. Stim prea bine, ele incurajeaza liniatura pronuntata si culorile tari. De aici intervine si un paradox – ce pare rezonabil la lumina artificiala, devine artificial la lumina naturala.

Fondul de ten – nuanta potrivita

Pasul urmator pune pret pe identificarea nuantei fondului de ten care trebuie sa se confunde cu pigmentatia tenului. Aceasta etapa este urmata de aplicarea anticearcanului ce trebuie sa fie o nuanta mai deschisa decat fondul de ten, pentru a lumina zona ochilor. Avand o textura cremoasa, aplicarea acestuia se face cu ajutorul degetelor, pentru a doza o cantitate potrivita. Spre deosebire de metoda de aplicare a anticearcanului, fondul de ten se aseaza pe epiderma cu  ajutorul buretelului de machiaj, ca sa reziste cat mai mult si sa uniformizeze cat mai bine tenul. Daca tenul este normal sau uscat, atunci buretelul va fi umezit ca sa nu supraincarce tenul, iar in cazul tenurilor mixte sau grase, aplicarea fondului de ten se va face cu ajutorul buretelului uscat, pentru a spori puterea de acoperire.

000001

 

Aplicarea pudrei

Odata tenul uniformizat si cearcanele camuflate, se va aplica pudra pulbere, ideala pentru conceperea machiajului. Nuanta pudrei trebuie sa fie un pic mai deschisa decat nuanta fondului de ten, dar cel mai potivit este  sa se foloseasca o pudra pulbere translucida, care nu pigmenteza. Daca pudra este mai inchisa decat fondul de ten, exista marele risc ca tenul sa fie patat de pudra si practic toata baza sa fie compromisa.

Odata matifiata si fixata baza cu ajutorul pudrei, se continua cu redesenarea sprancenelor, care ar trebui pensate cu o seara inainte de marele eveniment. Se stie, dupa pensat, faptul ca porii raman deschisi, iar zona arcadelor se poate irita cand intra in contact cu fondul de ten.

Sprancenele si ochii

Pentru definirea corecta a sprancenelor, alegeti nuante de gri, grej, maro mai inchis sau mai deschis,  raportat la culoarea sprancenelor, dar niciodata nu mergeti pe tonuri mult mai inchise decat culoarea parului.

La nivelul ochilor, optati pentru tonuri calde si cat mai apropiate de culoarea pielii, respectiv bejuri, marouri, griuri discrete. Sa nu uitam ca aceste nuante nu trebuie sa modifice radical linia ochilor, caci referirea se face la machiajul natural, unde avem controlul deplin in atingerea simetriilor si evidentierea corecta a luminilor si umbrelor fara transformari estetice.

Cel mai simplu machiaj la nivelul ochilor este aplicarea nuantei mai inchise in partea exterioara, pe care o estompam apoi, pana aproape de interiorul pleoapelor mobile. Din unghiul intern se aplica culoarea deschisa catre centrul pleoapelor: este spatiul unde cele doua nuante se intrepatrund. Se respecta aceeasi ordine si pe rama inferioara in conturarea ochilor. Apoi se evidentiaza arcadele cu o nuanta deschisa de fard si se finalizeaza machiajul ochilor cu o tusa discreta de mascara, neaparat waterpoof.

Buzele si pometii

Buzele discret conturate si rujate, cu o textura rezistenta, vor fi bine hidratate in prealabil. Textura rujurilor persistente usuca foarte mult carnatia buzelor. Tocmai de aceea, dupa ce s-a uscat rujul, se aplica fie un balsam, fie un gloss tranparent, pentru mentinerea unui nivel optim de hidratare.

Ultima etapa a machiajului este evidentierea pometilor. Optati pentru o nuanta de piersica ce lumineaza perfect fata.

Acum, ca ati decodat stilul minimal in machiaj,  gasiti-i complementul ideal in liniile unei coafuri lejere.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.