Naturalul primeaza
Inca de mici visam ca atunci cand vom creste sa „ne facem” printese, asta este o poveste pe care o stim cu totii. Cate dintre noi nu au dansat in fata oglinzii imbracate in rochiile lungi ale mamei? Gandul ca in ziua in care vom fi mirese vom arata perfect ne incolteste inca din primii ani de viata. Si ne imaginam cum va arata rochia, voalul, ce bijuterii vom purta. Toate sunt perfecte, ca-n vis… dar machiajul oare cum va fi?
Chipul miresei va fi desavarsit, cum altfel?
…doar ea este cea care va atrage toate privirile si de aceea trebuie sa fie o aparitie magnetica. Nu uita ca totul trebuie sa confirme cele mai exigente asteptari atat in privinta rochiei si a accesoriilor, cat si a coafurii si machiajului.
Cateva secrete
In ziua cea mare, doamna evenimentului trebuie sa aiba machiajul perfect asortat coafurii si rochiei. Exista cativa pasi care trebuie urmati in reaizarea unui machiaj de mireasa, dar pana sa ajungi acolo, nu uita ca tratamentul cosmetic cu rol de curatare a fetei trebuie realizat cu cel putin doua saptamani inainte de nunta, pentru a evita neplacerea de a ramane cu semne pe fata in ziua cea mare. Chiar daca unele dintre ele pot fi camuflate, ideal ar fi sa scapam de inoportuna lor prezenta inaintea efectuarii machiajului.
Sprancenele – rama chipului
Forma sprancenelor joaca un rol important in definirea si armonizarea trasaturilor. Chiar daca tentatia de a folosi penseta acasa e teribila, te sfatuiesc sa nu te atingi de ele cu doua luni inainte de eveniment! Nu vei regreta. Cu o zi sau doua inaintea marelui eveniment, odata finisata forma, se va incheia procesul transformarii sprancenelor prin colorare, daca aceasta se impune. Pentru a evita contrastele dure, sunt recomandate doar doua nuante diferenta intre culoarea parului si cea a sprancenelor. Riscul pensarii sprancenelor in ziua nuntii este iritarea arcadelor, de aceea te sfatuiesc sa nu procedezi gresit si sa dai o mare importanta acestei sarcini. Pe langa faptul ca zona pensata se va irita si va avea un aspect neplacut, este contraindicat sa aplici fard pe un loc atat de sensibil si expus infectiilor, din cauza porilor ramasi deschisi.
Autenticul, la moda
Machiajul natural este ales de cele mai multe mirese, pentru ca accentul este pus pe tenul de portelan si folosirea culorilor cat mai calde. De ce este atat de solicitat acest gen de machiaj? Poate pentru ca se potriveste oricui, indiferent de fizionomie si nu este greu de realizat. In plus, ofera prospetime si o deosebita luminozitate fetei.
Irisul ne inspira
Machiajul ochilor joaca un rol important. Vestea buna e ca nu exista iris inexpresiv si diversitatea pudrelor de pleoape inspirat selectate nu face decat sa valorizeze liniatura si culoarea ochilor. Chiar daca pentru pleoape alegi sa mixezi culorile contrastante irisului, acestea trebuie estompate si combinate intr-o „lumina” difuza si discreta sau „sparte” in tonuri de gri ori bej. Aceste artificii lasa cu succes sa se decupeze un chip radios. Si cum altfel ar trebui sa arate chipul femeii in cea mai importanta zi a ei?
Sa nu uitam contextul
Pentru reusita celor mai inspirate combinatii cromatice, fara a fi in detrimentul celorlalte trasaturi, tenul trebuie uniformizat impecabil, la fel si decolteul. Este preferabil sa folosesti un fond de ten mat, pentru a nu straluci in celalalt sens al cuvantului. Luminile reflectoarelor de la petrecere, dar si bliturile fotografilor vor face ca tenul tau sa sclipeasca mult mai mult decat ar trebui. Asadar, nu uita: zonele acoperite cu fond de ten vor absorbi diferit lumina naturala sau cea de blit. Cel mai usor se poate verifica aceasta informatie in poze sau pe camera, mai putin cu ochiul liber. Daca tenul nu este perfect uniformizat si se intrezaresc diferite imperfectiuni la nivelul tenului (cosuri, cicatrice sau diferite semne) prin asociere cu nuantele ce contin pigment rosu (oranj, violet sau roz), imperfectiunile se evidentiaza si mai mult. Acelasi lucru se intampla si cu cearcanele. Daca nu sunt bine camuflate, se pot evidentia la nuante de machiaj in bleu sau navy.
Oglinda-oglinjoara…
Si daca tot suntem la capitolul culori, sa trecem in revista care sunt asocierile inspirate pentru fiecare iris in parte. La ochii verzi, rosul intensifica cel mai mult irisul. Ochii de culoare albastra sunt inspirat valorizati prin asocierea cu nuante de oranj. Pentru ochii cu insertii de galben, in nuantele mierii, culoarea ideala pentru pleoape este violet. Odata lamurite tusele contrastante, acestea se pot combina in nuante reci sau calde, in functie de culoarea rochiei si a accesoriilor care o asorteaza. Si pentru ca aici povestim despre miresele acestei primaveri, cartile machiajului ideal vor fi toate jucate in game calde, cu deschidere spre ivoarul delicat, marcat de rozeuri sampanizate.
There are no comments