Nunta in aer liber
Desi pentru unele persoane nunta in aer liber poate sa para riscanta sau prea complicata, poti sa organizezi cu succes un astfel de eveniment. Evident, trebuie sa tii cont de mult mai multe aspecte, insa o nunta pe malul marii, in gradina frumos amenajata a unui conac sau pe o pajiste rustica are un farmec aparte. Exista cupluri aleg sa faca chiar si cununia religioasa in aer liber, sub un foisor decorat cu ghirlande de flori.
Iti propun in continuare un mic ghid care sa te ajute sa iti organizezi nunta in aer liber, fara sa ai surprize neplacute:
Tinutele festive
Probabil cel mai important aspect pentru o mireasa este rochia. Vrei sa arati impecabil pe toata durata petrecerii. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca se poate murdari foarte usor din cauza nisipului, a ierbii sau a terenului. Ca se eviti acest lucru, poti aseza mochete pe ringul de dans si pe culoarele dintre mese, care sa se asorteze ca si culoare cu alte elemente centrale al decorului sau care sa preia nuanta terenului respectiv.
Un alt mod de a-ti salva rochia de mireasa este sa renunti la trena sau sa alegi un model cu fusta detasabila, fara sa acoperi terenul cu mocheta. In acest caz, trebuie sa ai grija la incaltaminte, pentru ca se poate deteriora sau te poti rani din cauza nisipului si a pietricelelor. Nu uita sa le precizezi invitatilor ca nunta va avea loc in aer liber, ca sa isi poate lua si ei aceleasi masuri de siguranta.
Vremea
Nu degeaba exista zicala „schimbatoare ca si vremea”. Tine cont de acest lucru si ia toate masurile de siguranta. Te poti trezi oricand cu o ploaie torentiala, care sa strice petrecerea si mai ales decorul. Poti plasa deasupra meselor un pavilion sub forma unui cort fara pereti, impermeabil si rezistent. Daca nunta are loc in curtea unui local, cel mai bine ar fi sa rezervi si o sala a acestuia pentru astfel de momente, in care sa va puteti muta si sa continuati nestingheriti petrecerea. Briza marii se poate dovedi a fi un „inamic” al fetelor de masa. Nu vrei ca invitatii tai sa se simta inconfortabil din cauza faptului ca le intra un colt din husa mesei in farfurie… Asa ca poti prinde colturile fetelor de masa cu funde, de care sa atarni aranjamente florale, lumanari, sticlute colorate.
Sonorizarea si luminile
Sonorizarea este foarte importanta, mai ales atunci cand vine vorba despre nunta. Alege o locatie care sa nu bruieze sunetul si care, de preferat, sa aiba o anumita rezonanta. Nu uita ca vei avea nevoie de curent electric pentru aparatura si pentru lumini. Poti inchiria un generator sau poti „imprumuta” de la localul in curtea caruia se tine petrecerea. O data cu venirea serii, iluminarea poate fi problematica. Incearca sa atarni de cort sau deasupra meselor mici lampi din hartie sau instalatii cu leduri, care sa degaje o lumina difuza si calda. La fel de utile pentru acest aspect sunt lumanarile sau lampile, pe care le poti pozitiona pe mese.
Facilitati indispensabile
De pe lista necesarului pentru organizarea nuntii in aer liber nu trebuie sa lipseasca toaletele. Daca nunta are loc in apropierea unui local, vei fi scutita de alte probleme, insa nu uita sa discuti cu personalul de acolo din timp. In cazul in care nunta are loc intr-o zona oarecum izolata, va trebui sa gasesti o solutie: poti inchiria toalete ecologice pentru seara respectiva. Amenajeaza un spatiu pentru depozitarea hainelor, a cadourilor, care sa poata fi folosit si in cazul in care vreun invitat doreste sa se schimbe, sa isi refaca machiajul sau coafura etc.
Cu toate ca poate sa para complicat de organizat, o nunta in aer liber, mai ales pe timp de vara, se va dovedi a fi un eveniment inedit si placut. Indrazneste!
There are no comments