Nunta pe malul marii

Nunta pe malul marii

Vara, mare, soare, plaja… iata elementele esentiale pentru romanticii incurabli al caror vis este acela de a-si uni destinele in fata lui Dumnezeu, in fata celor apropiati si in fata naturii. Nunta pe plaja – un scenariu frumos in teorie… Totusi, de la idee la punerea in practica este cale lunga, cu foarte multe aspecte si detalii de analizat si rezolvat.

Odata aleasa tema, trebuie sa va directionati atentia si energia catre cununia civila si religioasa, invitatii, cazare, transport, restaurant sau terasa etc.

Prima problema intampinata? Distanta dintre domiciliul vostru si mare. Este adevarat, daca nu sunteti din Constanta, situatia poate parea putin complicata, dar nicidecum imposibila.

Daca nu vreti sa va deplasati 250 de kilometri pentru a planifica nunta, aveti doua variante – fie rezolvati totul prin telefon si internet, fie apelati la o agentie locala de organizat evenimente.

Locatia – organizare si autorizatii

Pasul doi? Stabilirea locatiilor pentru ceremonie si petrecere. Deoarece nu plecati din orasul in care locuiti ca sa va inchideti intr-un restaurant dintr-un alt oras, raspunsul logic ar fi: direct pe plaja, pe un ponton sau la o terasa. In  cazul in care ati  descoperit un loc nepopulat, perfect pentru a organiza de la zero intregul eveniment, direct pe malul marii, atunci luati in calcul faptul ca este necesara obtinerea unei aprobari de la Directia pentru Administrarea Domeniului Public si Privat Constanta si achitarea unei taxe aferente pentru ocuparea spatiului public in interes personal. Vreti intimitate? Ocoliti plajele aglomerate din statiunile pline de turisti si reorientati-va catre zone usor mai salbatice, precum Navodari sau Corbu.

001

 

Desfasurarea cununiei religioase

Mai multe optiuni aveti si in ceea ce priveste stabilirea locului si momentului in care vor avea loc ceremoniile – religioasa si civila. Fie faceti cununia civila in orasul in care locuiti, cu ceva timp inainte de escapada la mare, iar cea religioasa intr-o biserica din Constanta, fie le faceti pe amandoua, concomitent, pe malul marii. Aceasta ultima varianta presupune plata unei taxe suplimentare la Casa de Casatorii pentru deplasarea ofiterului starii civile in alta locatie, dar si gasirea unui preot dispus sa oficieze casatoria in aer liber, in afara lacasului de cult.

Tineti cont de vreme

Un alt aspect important? Alegerea unei date propice din punct de vedere calendaristic si meteorologic. Degeaba stiti ca, in principiu, zilele autentice de vara pe litoral se intind intre mijlocul lui iunie si pana la inceputul lui septembrie; daca nu vreti sa aveti surprize, luati in calcul prognozele meteo si asteaptati-va la schimbari bruste ale vremii, chiar si pe ultima suta de metri. Asul din maneca? Un cort urias cu ajutorul caruia sa va puteti apara de rafalele de ploaie… ca de vant, nu va scapa nimeni.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.