O mica istorie a buchetului miresei

O mica istorie a buchetului miresei

Florile au fost dintotdeauna incarcate de semnificatii – sunt purtatoare de mesaje, fie de regret, sincere aprecieri, felicitari, dar in special de dragoste si bucurie. Obiceiul ca mireasa sa fie incununata cu flori dateza inca din Antichitate cand, in Imperiul Roman, in ziua ceremoniei, mirii purtau ghirlande de flori la gat, simbolizand speranta fertilitatii si ruga lansata zeilor sa le dea o viata fericita si linistita impreuna.

Cu secole in urma, in loc de flori, miresele de origine anglo-saxona se incununau cu ierburi aromate si mirodenii precum: pelin, cimbru si usturoi, pentru a se proteja impotriva spiritelor malefice care ar vrea sa ii curme fericirea nuptiala. Buchetul miresei era simbolul puritatii, al fecioreniei miresei si, nu in ultimul rand al varstei fragede la care tanara se casatorea.

Soft-and-Romantic-Wedding-Bouquets

Semnificatia florilor acum 400 de ani

„Limbajul florilor” a luat nastere in Imperiul Otoman, in secolul al XVII-lea, cand mirii isi dezvaluiau astfel, intr-un mod codat si romantic, sentimentele pe care le nutreau unul fata de celalalt. Cateva semnificatii ar fi: garoafa – dragoste si fidelitate; crizantema – bogatie, avutie si adevar; margareta – frumusete; iedera – fidelitate, prietenie si casatorie, crin – onoare; orhidee – iubire si frumusete; trandafir – iubire, bucurie si frumusete; iasomnie – casnicie fericita, lalele – iubire si pasiune.

Buchetul miresei, din secolul trecut pana azi

La inceputul secolului XX, buchetele extravagante aratau ca mireasa face parte dintr-o clasa sociala superioara.

In anii ’20, miresele sofisticate alegeau un buchet din cale sau un buchet mic si rotund din caltunas sau orhidee.

La inceptul aniilor ’30, miresele purtau pe brat flori cu coada lunga precum gladiole, mixandre (matthiola incana) si crini, insa odata ajunsi la sfarsitul deceniului simplitatea si-a recastigat locul, buchetele devenind mult mai mici si fiind realizate din flori de azalee, violete si panselute.

25-stunning-pastel-wedding-bouquets-3

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand florile erau extrem de rare, miresele purtau in ziua ceremoniei buchete mici alcatuite din cateva flori de crin sau fire de trandafir salbatic.

Femeia „flower child” a aniilor ’70 aduna un buchet de flori de camp ca o declaratie a crezului si spiritului sau libertin.

flori-de-camp-buchet-de-mireasa

Chiar si astazi, designerii florali trateaza buchetul miresei ca pe un obiect de arta pentru ca acesta vine ca un „fashion statement” si o semnatura stilistica a miresei, menit sa completeze, impreuna cu voalul, bijuteriile, coafura aleasa, intregul trusoul din ziua nuntii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.