Orchestra de nunta

Orchestra de nunta

Nimic nu se compara cu o orchestra de nunta, care sa adauge un aer sofisticat si stilat acestei zile speciale. Orchestrele te ajuta sa creezi o atmosfera magica, de neuitat pentru invitatii tai. O formatie de nunta va face parte integranta din receptie prin energia pe care doar muzica live o poate inspira.

Inainte de a alege orchestra, verifica lista de cantece de care dispun si intreaba-i daca pot invata anumite cantece pe care ti le doresti neaparat la nunta. Orchestrele la care poti apela au deja in repertoriu muzica de jazz, melodiile lui Frank Sinatra, Big Band, Swing, muzica anilor 50, R&B, Soul, Disco, Rock si muzica populara autentica. De regula, fiecare orchestra iti poate oferi un CD demo, ca tu sa iti faci o parere despre cat de bine stiu sa creeze atmosfera.

 

Liderul orchestrei

Este indicat sa ai o intalnire cu liderul orchestrei, ca sa hotarati care este genul de muzica pe care ti-l doresti la nunta. Tot la aceasta intalnire vei afla si daca sunt dispusi sa cante anumite melodii pe care doresti sa le auzi in seara respectiva. Trebuie sa te asiguri ca liderul orchestrei va avea timp sa stabileasca restul detaliilor cu tehnicianul de sunet sau cu moderatorul. Este de preferat ca la aceasta intalnire sa prezinti orchestrei melodia pentru valsul mirilor, ca sa aiba timp sa o pregateasca. Astfel, momentul rezervat tie si sotului tau va avea cu siguranta parte de un fundal muzical impecabil!

Cand alegi o orchestra, trebuie sa tii cont de numarul instrumentistilor si interpretilor. Alegerea se va face in functie de dimensiunile restaurantului, de numarul invitatilor si, nu in ultimul rand, de bugetul de care dispui. In cele mai multe dintre cazuri, bugetul este cel care „decide” marimea orchestrei. Dar nu uita sa iei in calcul si calitatea melodiilor si varietatea repertoriului de care dispune formatia.

 

Calitatea artistilor

Muzica celui mai important eveniment din viata ta necesita o atentie aparte. Calitatea muzicii si a interpretilor reprezinta un factor esential care va determina in final nivelul evenimentului. O orchestra cu experienta va costa mai mult, insa calitatea instrumentelor clasice este, cu siguranta, peste aparatura electronica (care poate crea uneori o atmosfera „ieftina”). Ca sa oferi o nota de rafinament evenimentului, asigura-te ca din componenta orchestrei nu lipsesc acordurile de vioara, tambal si trompeta. Pe langa acustica impresionanta, aceste instrumente vor reda placut si elementele traditional romanesti.

Inca un detaliu la fel de important este sa nu faceti abuz in ceea priveste numarul interpretilor si al instrumentistilor. Nu iti recomandam ca, pe langa orchestra, sa inviti foarte multi artisti suplimentari, pentru ca risti sa transformi nunta intr-un concert, unde toti oaspetii vor fi atenti mai mult la cantareti si mai putin la eveniment.

Si un ultim sfat: rezerva cu cel putin 2 luni inainte orchestra – muzicienii profesionisti au agenda foarte incarcata.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.