Originile Swarovski

Originile Swarovski

Stralucire inseamna cristal. Un cristal capteaza si reflecta lumina. Swarovski reprezinta claritate si precizie, intr-o perfectiune ce depaseste orice asteptari. Va vom prezenta, in mai multe etape, adevarata lume a cristalelor, insemnatatea acestora si originea lor, facuta cu ajutorul celor de la Carla Brillanti.

Daniel Swarovski I a crescut in Georgenthal, un mic sat din muntii Iser din Boemia de Nord si a fost invatat inca de mic sa taie cristalele, fiind ucenicul tatalui sau. El s-a dovedit a fi un adevarat inventator, un pionier cu o dragoste nemarginita pentru idei, experimente si cu o fascinatie deosebita a cristalelor, mai ales a modului in care acestea captau si reflectau lumina. Cu vizionarism si-a dat seama ca noua tehnologie, si anume energia electrica, era calea de urmat in noul secol. Astfel, a inceput prin aplicarea pietrelor de cristal pe cutiile de bijuterii din metal si, in ciuda mediului rural in care crescuse, opera sa il conecta, chiar si atunci, la lumea modei, designului si bijuteriilor. La 18 ani a creat prima inventie, o masina pentru aplicarea pietrelor de cristal. In 1892 si-a inregistrat brevetul pentru o masina care facea posibila, pentru prima data, taierea cristalelor la perfectiune.

swar

 

Primele cristale Swarovski

In Wattens, Tyrol, Daniel, impreuna cu cumnatul sau, Franz Weis, si cu un client din Paris, Armand Kosmann, a pus in 1895 bazele unei companii ce a oferit noi standarde de stralucire, coerenta si precizie. Primele cristale Swarovski, faimoasele “chatons”, nu numai ca au revolutionat industria de bijuterii, dar au conferit o identitate complet noua secolului XX, dand nastere unei noi industrii a cristalelor. In 1899, Daniel Swarovski a ales Edelweiss, floarea tiroleza alpina, simbol de puritate si frumusete, ca marca sa. Mai tarziu, s-au alaturat in afaceri si cei trei fii ai sai, Wilhelm, Friedrich si Alfred, infiintand laboratoare proprii pentru fabricarea de materii prime de cristal. Daniel a reusit sa gaseasca reteta perfecta pentru a da cristalului o stralucire de neegalat.

Colaborari cu designeri celebri

Pe masura ce conceptul de couture a evoluat cu noul secol, Daniel Swarovski si fiii lui au inceput sa lucreze in stransa colaborare cu designeri talentati si cu atelierele acestora: Chanel, Schiaparelli, Balenciaga si, mai tarziu, Christian Dior. Prin anii 1920, in era jazz-ului, ce se remarca prin dorinta de lux, cristalele Swarovski au devenit un ingredient vital pentru moda, perfect pentru rochiile de dans. Le-au purtat inclusiv vedete de la Hollywood, precum Marlene Dietrich, Marilyn Monroe si Audrey Hepburn.

Swarovski a ajuns lider mondial privind calitatea si ingeniozitatea taierii cristalelor de o precizie extraordinara, atat in lumea modei si a bijuteriilor, cat si in cea a corpurilor de iluminat, arhitectura si design interior. Astazi, dupa mai bine de un secol, compania austriaca are o acoperire globala, cu aproximativ 20.000 de angajati, o prezenta in peste 120 de tari si o cifra de afaceri in 2006 de 2,37 miliarde de euro. Totul a pornit de la Daniel Swarovski, un vizionar  ce avea ca tel in viata evolutia tehnicii prin metode cat mai revolutionare.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.