Patru principii Feng Shui pentru ziua nuntii

Patru principii Feng Shui pentru ziua nuntii

Filosofia pe care se sprijina Feng Shui nu se rezuma numai la aranjarea mobilei in propria casa, aceasta putand fi invariabil inclusa si in ziua ceremoniei de oficiere a casatoriei. Am aflat de la Ellen Whitehurst, experta in arta Feng Shui si, totodata, autoare a cartii “Make This Your Lucky Day” patru principii pe care le puteti aplica cu succes in cadrul festivului moment.

 

Lumina, unul dintre cele mai importante elemente ale marelui eveniment

Iluminarea corespunzatoare la ceremonia dumneavoastra de oficiere a casatoriei si la receptia ce ii urmeaza acesteia este esentiala pentru o nunta ca la carte: “Ideea principala este ca lumina este asociata, in Feng Shui, viitorului plin de luminozitate. Lumanarile sunt, de asemenea, o optiune demna de luat in considerare pentru petrecerea tinute in cinstea festivului moment”, spune Whitehurst.

Tinuta

Specialista in arta Feng Shui le sugereaza viitoarelor mirese evitarea, pe cat posibil, a unei rochii traditionale, in nuante de alb, inzestrata cu simbolistica doliului in traditia chineza. In schimb, completeaza aceasta, puteti opta pentru culori precum bej, fildes sau auriu. Aceasta regula nu se aplica doar in cazul mireselor, ci si a mirilor. Tesaturile sunt, de asemenea, importante pentru festivul moment, fiind responsabile de echilibrul energetic al tinutei. Satinul, brocartul sau shantungul – iata cateva dintre materialele care sunt catalogate ca linistitoare. La polul opus, Whiterust identifica organza, tulul si sifonul.

db17b3ec30376e6140cffc30039c4dab

Paleta cromatica

Culoarea aleasa in cadrul propriei nunti va influenta starea dumneavoastra de spirit, sustine specialista in Feng Shui. De pilda, rosul nu numai ca este o culoare traditionala nuntilor din China, dar creeaza, totodata, si o atmosfera de dragoste si romantism.

Adecvat cuplurilor tinere, rozul poarta dupa sine simbolistica distractiei si spiritul ludic. Destinata nuntilor petrecute in intimitatea familiei, purpuriul imprima o aroma senzuala acestora. Imbinarea dintre negru si alb sugereaza, pe de alta parte, armonie si echilibru, amintind de Yin si Yang. Cuplurilor trecute deja printr-un mariaj, Whiterust le recomanda combinarea cromatica dintre verde si albastru.

Stralucitor, galbenul atrage dupa sine veselie, fiind culoarea adecvata pentru o receptie mai putin luminata, in vreme ce portocaliul este ideal pentru o lista generoasa de invitati.

“Ceva imprumutat, ceva albastru”

“Daca imprumutati ceva, apelati la ceva albastru provenind de la o persoana cu o casnicie si familie fericita. Energia vietii acelei persoane se va transfera catre ziua nuntii dumneavoastra”, incheie Whiterust.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.