Planificarea nuntii!

Planificarea nuntii!

Nunta trebuie pregatita in detaliu daca vrei sa ai intradevar un eveniment care sa ramana in amintirea celor dragi. Tocmai de aceea trebuie sa acorzi importanta maxima tuturor detaliilor si sa planifici din timp pentru a evita panica de moment.

Noi ti-am pregatit un mic ghid care sa te ajute sa planifici fiecare moment important fara a intra in criza de timp.

planificare

Cu 12 luni inainte


Lista invitatilor: Desi pare ca e mult timp pana va veti casatorii,ar fi bine sa incepeti inca de pe acum sa va ganditi la cei pe care-i doriti aproape de voi in ziua nuntii.

Bugetul: Chia daca nu va trebui sa faceti imediat “scenografia” nuntii, va sfatuim sa creionati bugetul pe care v-ati gandit ca l-ati putea aloca acestui eveniment.

Rochia de mireasa: Tinuta din cea mai frumoasa zi din viata de cuplu trebuie comandata cu 6 luni inainte de nunta. Deci, e timpul sa incepeti sa va ganditi la modelul rochiei!

Pregatirea receptiei: Locul unde va avea loc petrecerea depinde de buget, de numarul de invitati. Puteti alege un restaurant, o cabana, un castel sau puteti organiza o petrecere pe malul marii.

Pregatirea cununiei religioase: Incepeti sa va ganditi a ce biserica doiriti sa aiba loc evenimentul.

Cu 6 luni inainte


Cine va organiza nunta? Incepeti discutiile cu agentia care va va organiza evenimentul! Daca aceasta este una de tip full-service, scapati de alergatura pe care o presupune alegerea floristului,a cameramanului, a fotografului, DJ-ului etc.


Meniul: Este momentul sa definitivati, impreuna cu wedding-plannerul sau cu cei apropiati, meniul care va fi servit la petrecere.


planificare


Cu 4 luni inainte


Copiii de onoare: Ganditi-va cum vor fi imbracati, astfel incat sa se asorteze cu tinutele voastre!


Muzica: Trebuie sa stiti exact daca veti apela la un DJ ori la o formatie. In stabilirea acestui amanunt tineti cont de stilul nuntii.


Fotograful, cameramanul: In cazul in care agentia care va va organiza nunta nu se ocupa si de acest aspect, e bine sa selectionati deja, pe baza unor informatii culese in prealabil, persoanele pe care le considerati potrivite sa va filmeze si sa va realizeze fotografii.

Cu 3 luni inainte


Obiectele necesare petrecerii: Acum se va face o verificare amanuntita a tot ceea ce implica buna desfasurare a receptiei la restaurant: mese, scaune, vesela, pahare, etc.

Lista de invitati: Deja trebuie sa stiti precis numele persoanelor care doriti sa fie prezente atat la cununia civila, cat si la cea religioasa. 

Masina. Puteti sa va deplasati cu masina proprietate personala sau sa va adresati unei firme specializate.

Marturiile. Fiecare invitat trebuie sa primeasca o marturie din partea tinerilor casatoriti, care sa le aminteasca de faptul ca au fost prezenti la eveniment.

Invitatiile: Pot fi realizate la o tipografie sau le puteti achizitiona de la un magazin specializat.

 
Cu 2 luni inainte


Costumul mirelui. E momentul ca mirele sa-si achizitioneze tinuta de nunta, in functie de stilul evenimentului, dar si de rochia viitoarei sale sotii.

Cadouri pentru invitati. Mirii trebuie sa ofere un mic cadou fiecarei persoane prezente. De regula, acestea sunt bomboane frumos ambalate.planificare


Cu 1 luna inainte


Coafura si machiajul. Ganditi-va cum doriti sa fiti coafata si machiata in ziua nuntii, tinand cont si de modelul si de culoarea rochii de mireasa.


Cosmetica. Vizitati un salon specializat pentru a beneficia de un tratament facial si corporal.Daca e cazul, apelati si la un program de slabire.


Pentru copii. Ar fi frumos din parte dv.daca v-ati gandit la prietenii care au copii mici si care risca, neputandu-i lasa singuri, sa nu poata fi prezenti la nunta dv. Pentru a-i ajuta, puteti sa luati legatura cu o baby-sitter pentru noaptea respectiva.planificare


Cu 15 zile inainte


Configuratia meselor.
E cazul sa stabiliti cine langa cine va sta la masa. Ganditi-va ca invitatii trebuie sa se simta bine si din acest punct de vedere!


Verificarea tacamurilor. Numarati inca o data tacamurile aranjate la mese pentru a nu fi pusi in jenanta situatie de a constata ca vreun invitat a fost uitat!


Cu 1 zi inainte

 

Relaxare. Cel mai important lucru este sa incercati sa va destindeti, sa va odihniti, pentru a fi in forma in ziua nuntii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.