Precautii pentru calatoria in luna de miere

Precautii pentru calatoria in luna de miere


Nu putine sunt miresele care asteapta deja un copil atunci cand pleaca in luna de miere, fie ca e vorba de un stadiu incipient al sarcinii sau chiar unul cat se poate de avansat.

Tocmai de aceea trebuie sa stii cat mai multe despre destinatia in care vei ajunfe si precautiile pe care trebuie sa ti le ei atunci cand zbori cu avionul.

 

1

Pentru a te ajuta in acest demers ti-am pregatit un material care sa detalieze principalele detalii pe care trebuie sa le iei in seama atunci cand calatoresti cu avionul si esti insarcinata.

In ceea ce priveate femeia insarcinata, datorita riscului de a naate la bordul avionului, majoritatea companiilor aeriene accepta la imbarcare numai gravide sub saptamana 36 sau saptamana 32.


1

Majoritatea companiilor aeriene cer gravidelor peste 28 saptamani sa aduca de la medic o adeverinta cu data probabila a naaterii ai, daca sarcina este una normala sau una complicata.

Riscul de tromboza venoasa profunda este crescut la gravide ai este indicat folosirea de ciorapi elastici, mai ales daca sarcina este avansata.

2

In ceea ce priveate riscul pentru fat, dat de expunerea la radiatiile cosmice ionizante, se crede ca este nesemnificativ, dar nu a fost studiat in profunzime, de aceea in prezent este lasat la aprecierea mamei.

Cateva sfaturi pentru cei care practica scuba-diving ai apoi calatoresc cu avionul: se recomanda ca intre scufundare ai zborul cu avionul sa existe un interval de minim 12 ore petrecute la sol, iar aceasta perioada se prelungeste in caz de scufundari zilnice, scufundari multiple in ultimele zile sau scufundari care au necesitat decompresie.

3

Contraindicatii

Cateva situatii medicale care contraindica zborul cu avioanele comerciale sunt: infarctul miocardic necomplicat la sub o saptamana de la producere sau cel complicat la mai putin de patru saptamani de la producere, angina instabila, insuficienta cardiaca decompensata, hipertensiunea necontrolata, by-pass coronarian la mai putin de 10 zile de la operatie, accident cerebral la mai putin de 10 zile de la producere, aritmii cardiace necontrolate, boli valvulare necontrolate, pneumororaxul.

Cu speranta ca veti tine cont de sfaturile noastre, va dorim calatorie placuta!


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.