Preparate culinare ale nuntii cu specific spaniol

Preparate culinare ale nuntii cu specific spaniol

Receptiile de nunta care isi fixeaza drept reper inspirational taramul toraeadorilor strang laolalta peste doua sute de invitati. Cat despre meniu, acesta se caracterizeaza prin abundenta, fiind completat de bauturi precum Sangria sau vin. Cele cinci preparate culinare principale sunt dominate de fructe de mare.

Tapas

Oaspetii sunt intampinati cu aperitivele Tapas, desemnand mici platouri reunind o varietate de preparate. Fructele de mare sunt o alegere populara in acest sens, alaturi de usturoi, creveti cu chili, hamsii marinate, inele de calamar, midii si scoici. Acestea sunt servite alaturi de paine si ulei de masline.

Paella cu fructe de mare

Compusa din ingrediente de tipul crevetilor, midiilor, calamarului, pestelui, homarului si orezului si completata de condimente din categoria sofranului si chiliului, Paella cu fructe de mare este servita de cele mai multe ori in cadrul bufetului de nunta.

Peste fript

Preparatul este nelipsit in meniurile nuntii spaniole, acesta fiind adesea insotit de legume si de chorizo.

File la gratar

Alaturi de salata de fasole si amestecurile de rosii si ciuperci sote, fileurile de tipul acelora realizate din ton sau carne de manzat sunt populare in meniul nuntii inspirata de Spania.

Tratatiile dulci

Spre deosebire de traditiile nuntilor din Vest, tortul din cadrul receptiei de nunta spaniola este inlocuit cu o imensa tarta cu fructe, completata de nuci si crema. Cat priveste prajiturile destinate festivului moment, acestea sunt asezonate de zahar pudra, avandu-si originea in cultura medievala araba, care a dominat Spania si Marocul.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.