Preparate culinare ale nuntii cu specific spaniol
Receptiile de nunta care isi fixeaza drept reper inspirational taramul toraeadorilor strang laolalta peste doua sute de invitati. Cat despre meniu, acesta se caracterizeaza prin abundenta, fiind completat de bauturi precum Sangria sau vin. Cele cinci preparate culinare principale sunt dominate de fructe de mare.
Tapas
Oaspetii sunt intampinati cu aperitivele Tapas, desemnand mici platouri reunind o varietate de preparate. Fructele de mare sunt o alegere populara in acest sens, alaturi de usturoi, creveti cu chili, hamsii marinate, inele de calamar, midii si scoici. Acestea sunt servite alaturi de paine si ulei de masline.
Paella cu fructe de mare
Compusa din ingrediente de tipul crevetilor, midiilor, calamarului, pestelui, homarului si orezului si completata de condimente din categoria sofranului si chiliului, Paella cu fructe de mare este servita de cele mai multe ori in cadrul bufetului de nunta.
Peste fript
Preparatul este nelipsit in meniurile nuntii spaniole, acesta fiind adesea insotit de legume si de chorizo.
File la gratar
Alaturi de salata de fasole si amestecurile de rosii si ciuperci sote, fileurile de tipul acelora realizate din ton sau carne de manzat sunt populare in meniul nuntii inspirata de Spania.
Tratatiile dulci
Spre deosebire de traditiile nuntilor din Vest, tortul din cadrul receptiei de nunta spaniola este inlocuit cu o imensa tarta cu fructe, completata de nuci si crema. Cat priveste prajiturile destinate festivului moment, acestea sunt asezonate de zahar pudra, avandu-si originea in cultura medievala araba, care a dominat Spania si Marocul.
There are no comments