Purtatoare de cuvant

Purtatoare de cuvant

Cum ar fi o nunta fara marturii? Cum ar fi sa nu lasi apropiatilor tai un element desprins din ea, care sa dainuie pentru totdeauna? Desi se spune ca toate amintirile acestui eveniment sunt imortalizate in fotografii, detaliile constituie esentialul. Iata o mica incursiune printre aceste piese-cheie ale nuntii, in care veti descoperi insemnatatea lor si capacitatea lor de a reprezenta dorintele tale si ale mirelui.

Cu totii stim ce simbolizeaza marturiile. Chiar sensul cuvantului descrie semnificatia acestora, anume dovada mirilor de a-si impartasi alaturi de cei prezenti amintirile de la nunta lor. Totodata, se cunoste si rolul celor cinci clasice drajeuri cu arahide, anume sanatatea, bogatia, fericirea, fertilitatea si viata lunga. Insa care este originea lor? De unde a pornit acest ritual?

Mic istoric al marturiilor

Traditia marturiilor dateaza inca din secolul al XIII-lea, cand mireasa oferea invitatelor de la nunta sa mici cutii din zahar. Initial, doar familiile nobile isi permiteau acest lux. Cu ani in urma, marturiile se ofereau impaturite in hartie, chiar simpla, fara nici un ormanament tiparit. Astazi, exista nenumarate moduri de ambalare ale acestor amintiri: cutii de marimi si culori diferite, saculeti din felurite materiale, ceramice sau orice alt ambalaj care poate deveni util, folosindu-se apoi la altceva.

Fie ca este vorba despre o bomboana delicioasa, un saculet inmiresmat, o fotografie de-a voastra sau un obiect ornamental, nu se concepe o nunta fara marturii. Acestea pot intruchipa fastul nuntii, originalitatea mirilor sau pur si simplu „semnatura” pe care doresc s-o poarte nunta proaspatr casatoritilor.

Inmanarea marturiilor

Modalitatea de a darui invitatilor aceste marturii depinde de fiecare cuplu. Daca vreti sa fie ceva foarte personal, le puteti inmana chiar voi oaspetilor in parte, la plecare. Cel mai simplu mod este de a le pune pe masa, in dreptul locului fiecaruia. Bineinteles, nu este exlus nici sa angajati special pe cineva, care sa se ocupe de intampinarea invitatilor si care sa se asigure ca la plecarea lor, acestia sa primeasca amintirile. Acelasi lucru il pot face foarte bine si domnisoarele de onoare; doar trebuie sa ajute mireasa la nevoie, nu?

Ca masura extrema, in cazul in care ai uitat complet de marturii, poti da o fuga la orice supermarket si orienteaza-te catre raionul de dulciuri. Sigur vei gasi cateva marci faimoase de ciocolata sau poate chiar cea mai fina dintre ele, cea belgiana. O asemenea marturie va fi intotdeauna apreciata si te va scuti de ideea de a te simti stanjenita, gandindu-te ca nu le-ai oferit nimic participantilor la nunta. Aceasta poate fi si o varianta senzationala, in cazul in care gasesti o anumita aroma speciala inclusa in compozitia bomboanelor sau un anumit ambalaj, in tema cu nunta ta.

Pentru nunta la inaltime

Si daca tot veni vorba de tema, cum s-ar regasi cel mai bine aceste multumiri, atunci cand subiectul principal al nuntii este inaltimea? Ce-ai zice de mici avioane-macheta, elicoptere sau nave spatiale? Daca nu reusesti sa gasesti cantitatea dorita intr-un anticariat, poti apela chiar la magazinele cu jucarii. In mod sigur aici se vor finaliza cautarile tale. Insa pentru acest lucru, trebuie sa fii putin deschis si catre astfel de obiecte amuzante. Fie ca nunta ta se desfasoara intr-adevar la inaltime, pe piscul unui munte, ori ca cererea in casatorie a avut loc intr-un context foarte romantic, sub clar de luna pe acoperisul casei, indrazneste sa impartasesti si invitatilor tai bucuria de atunci. Brelocuri sau pandantive reprezentand turnul Eiffel sau Burj Al Arab, podul Millau ori varful Everest pot servi drept marturii ideale, pe care invitatii le vor pastra cu siguranta mereu aproape.

Totusi, ar fi bine sa faci o cautare si pe internet. Poti gasi site-uri care sa-ti depaseasca asteptarile si care te vor scuti de multe alte drumuri. Cat despre preturi, nici nu se pune problema, mai ales ca vei opta pentru o cantitate mare, ceea ce duce la un discount substantial. Cu toate acestea, marturiile facute cu mana ta iti vor salva bugetul poate chiar cu jumatate. Atentie insa la site-urile din strainatate: ai grija sa faci comanda cu cel putin trei luni inainte de nunta, pentru a fi sigura ca vei primi la timp aceste valoroase amintiri.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.