Reguli de ingrijire care iti afecteaza tenul

Reguli de ingrijire care iti afecteaza tenul

Multe femei se ghideaza dupa acelasi ritual de infrumusetare transmis din generatie in generatie. Multe dintre regulile acestuia sunt mai degraba daunatoare decat benefice pentru tenul tau. Afla din randurile de mai jos cele mai frecvente mituri legate de ingrijirea sa.

 

Regula 1: Trebuie sa iti speli fata de doua ori pe zi

Alexandra Spunt si Siobhan O’Connor, autori ai cartii “No More Dirty Look: The Truth About Your Beauty Products” contrazic aceasta regula. Ei sustin ca daca nu traiesti intr-un oras poluat si daca ai trecut peste etapa machiajului zilnic poti sa iti speli chipul chiar si o singura data pe zi. In fond, aplicarea repetitiva a lotiunilor de curatare iti poate lasa tenul vulnerabil la bacterii.

Regula 2: Exfolierea este cruciala

De cele mai multe ori, ne gandim la celulele moarte ale pielii ca la niste dusmani. Insa ele servesc unui scop, spune Gold. Daca te intrebi care ar putea fi beneficiile celulelor moarte, trebuie sa stii ca acestea iti vor proteja tenul din calea poluantilor din mediu si a bacteriilor. Gold sustine ca exfolierea tenului ar trebui realizata o data la doua saptamani.

Cel mai important ramane produsul de exfoliere pe care il folosesti. Asa ca recomandarea specialistului este de a evita mastile cu scrub pentru fata, care afecteaza de cele mai multe ori tenul. Iar alternativele il constituie chiar exfoliantele chimice, cum ar fi alfa hidroxii sau acidul lactic sau mastile din scrub pe baza de orez. Acesta din urma este indicat mai cu seama daca esti ai un ten sensibil, care se inroseste cu usurinta.

Regula 3: Pentru pielea acneica trebuie folosite produse lipsite de ulei

Nimic mai fals, spun cei doi autori, care sustin ca fiecare tip de piele are nevoie de produse bazate pe ulei. “Uleiul de argan si cel extras din nuca de cocos sunt compatibile cu pielea. In plus, ele au proprietati antibacteriene.”

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.