Ritualuri zilnice care stau la baza aparitiei acneei

Ritualuri zilnice care stau la baza aparitiei acneei

“Persoanele cu un ten acneic prezinta de cinci ori mai multe celule ale pielii comparativ cu acelea lipsite de astfel de probleme, producand mai mult sebum decat acestea din urma”, sustine Annet King, director in cadrul Institutului International de Dermatologie. Coroborat cu un ritual de ingrijire inadecvat, acest aspect conduce la agravarea problemelor tenului.


Utilizarea produselor de make-up care provoaca iritatii

Unele dintre ingredientele continute de produsele de machiaj si de cele destinate protectiei solare cauzeaza iritatii dintre cele mai deranjante. Acest lucru nu atrage dupa sine excluderea itemilor din aceasta categorie din ritualul zilnic de infrumusetare, cat consultarea cu atentie a etichetelor acestora. Dermatolog de renume international si autor al cartii “The Skin Commandments: 10 Rules to Healthy, Beautiful Skin”, Tony Nakhla include in aceasta categorie colorantii artificiali, care lipsesc intru cu totul produselor inscriptionate cu FD&C.

Alaturi de acestia, lanolina favorizeaza producerea de sebum, fiind mai degraba destinata tenului uscat, in timp ce uleiul mineral este responsabil de aparitia peliculei de pe piele, ce prilejuieste dezvoltarea bacteriilor. Miristatul de izopropil determina un aspect uleios al tenului, blocand porii si stand la baza iritatiilor pielii. Parfumurile artificiale incheie lista celor mai nocive ingrediente destinate tenului acneic.

Lotiunile ce usuca excesiv tenul

“Eliminarea in totalitate a excesului de sebum este o modalitate sigura de a provoca iritatii tenului dumnavoastra”, spune Nakhla. Desi utilizarea produselor din categoria sapunurilor si a lotiunilor tonice sunt recomandate pentru reglarea sebumului, tenul are nevoie de hidratare, dupa cum recomanda dermatologul.

Presiunea fizica si psihica

Ava Shamban, dermatolog in cadrul Institutului de Laser si Dermatologie din Santa Monica, lanseaza ipoteza potrivit careia acneea poate fi cauzata de presiune. Instrumentele muzicale din categoria vioarei sau telefonul mobil nu numai ca prilejuiesc dezvoltarea bacteriilor, dar prin forta actionata contra bacteriilor favorizeaza aparitia iritatiilor. Alaturi de acestea, stresul conduce catre dezvoltarea acneei.

Lenjeria de pat, un potential inamic

Tinand seama ca pielea intra in contact cu lenjeria de pat cateva ore pe noapte, curatenia este un aspect esential pentru impiedicarea dezvoltarii bacteriilor de pe fata.

Produsele de par

“Multi oameni nu iau in calcul posibilitatea ca produsele destinate ingrijirii capilare sa provoace acnee”, spune Nakhla. “Ganditi-va numai de cate ori va atingeti cu tenul de par”, completeaza acesta. Astfel, produsele continand ulei, silicon si plastifianti vor bloca porii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.