Ritualurile ce preced nuntile din Estul Europei

Ritualurile ce preced nuntile din Estul Europei

Logodna cu iz armenesc

Daca in prezent, barbatii isi exprima intentiile de insuratoare prin oferirea unui inel cu diamant alesei inimii sale, in Armenia medievala acestea erau simbolizate prin expedierea unor haine viitoarei mirese. In cazul unui raspuns afirmativ cererii sale, aceasta trimitea produse alimentare de tipul zaharului, untului si laptelui.

Doliul dinaintea nuntii

Substitutul petrecerii burlacilor este ceremonia de purificare a mirelui si a miresei, care vedeau in aceasta ocazie un prilej de a isi exprime regretul dupa anii copilariei.

Lacrimi rusesti

Femeile din fostul spatiu sovietic sunt scutite de cele mai multe dintre sarcinile gospodaresti pentru a purta doliul dinaintea zilei nuntii. Mai mult decat atat, prietenii ii organizeaza acesteia o petrecere, in care ii canta melodii in consonanta cu perioada nefasta pe care o traverseaza, de la incoenta catre statutul de femeie casatorita. Mai mult decat atat, in cultura ruseasca exista mitul potrivit caruia integrarea unei tinere in familia sotului conduce la o sumedenie de nenorociri ce s-ar putea abate asupra sa.

Traditii transilvanene

Mirii asociaza nunta unei forme de moarte, metaforic vorbind. Prietenii mirelui ii canta acestuia melodii triste, pentru a il goli de durerea pierderii celibatului si a familiei.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.