Rochia anilor 40 – inspiratie pentru actualitate

Rochia anilor 40 – inspiratie pentru actualitate

Daca in secolul trecut fiecare deceniu aducea inovatii in domeniul rochiilor de mireasa, de la rochiile ample ale anilor 60 la rochiile mini ale anilor 70 sau la rochiile cu umerii foarte largi ale anilor 80, in anii 2000 libertatea de a alege orice stil este la indemâna fiecaruia in functie de propriul stil vestimentar, de atitudine etc.

Daca vi se pare ca toate rochiile par sa semene in mod izbitor intre ele, cel mai indicat ar fi sa faceti o alegere care sa va personalizeze tinuta in asa fel incât sa va puna in evidenta propriile gusturi.

Propunerea mea vine mai ales in sprijinul celor care sunt adeptele unui stil romantic, cu influente vintage. Este o abatere de la tipare care se incadreaza totusi intr-un stil mai mai mult inocent.

Efectul unei astfel de aparitii nu este unul care sa epateze, intentia nefiind in nici un caz sa ofere un spectacol vizual izbitor, ci mai degraba sa ofere o imagine plina de candoare si de prospetime.

mireasa anii 40

Tinutele pe care le propun isi gasesc inspiratia in anii 40. Fara a avea o croiala foarte elaborata si fara a fi o rochie foarte sofisticata, rochia ce se inspira din creatiile vintage ale anilor 40 ce au un aer romantic,va pot transforma intr-un personaj de poveste.

Designerii au avantajul de a se juca cu elemente de inspiratie ale acelei epoci adaptându-le la actualitate.


mireasa anii 40

Cele mai multe dintre aceste elemente care dau savoare rochiei ca intreg sunt cele care subliniaza feminitatea – gulerul in forma de ,,V’’ care ofera o perpectiva naturala a gâtului, diversele aplicatii de dantelarii care dau un plus de romantism tinutei, accentuarea taliei printr-o centura brodata sau de matase  si desigur nelispita culoare alb sau ivoriu.   

Rochiile vintage sunt mai mult decât frumoase dar de obicei nu pot fi purtate la un astfel de eveniment, conditiile in care se afla lasând de dorit. De aceea cel mai nimerit ar fi o creatie noua dar care sa aduca cu sine influente ale perioadei respective.


mireasa temperley

Creatiile din dantela, pot fi transpuse in rochii extrem de sexy si feminine, iar accesoriile de pene sau alte materiale pot deveni componente care sa ajute la definirea unei astfel de tinute. Dantela este unul din elementele cheie la Zac Posen, Givenchy, Lanvin sau Armani.

Materialul trebuie sa fie unul din cele mai comode, in general materiale vaporoase care se revarsa in falduri, dând senzatia de lejeritate, permitand libertate maxima in miscari.

Un plus de romantism inseamna mai ales feminitate, delicatete oferind un adevarat aspect de printesa. Este un model potrivit pentru o personalitate sentimentala, creând in jur o atmosfera poetica, parca desprinsa din alte epoci demult apuse. Este o tinuta care spune o poveste.


mireasa temperley


 
Tinuta de mai sus este de o simplitate si de o splendida eleganta in acelasi timp, care ne duce cu gândul la puritate, la copilarie, la prospetime, la visare…

Detaliile aplicate pe spate ii dau o finete care intrece cele mai scumpe podoabe. in ceea ce priveste coafura, este de preferat o cununa de iasomie, idee traditionala româneasca ce continua linia de simplitate sugerata de tiparul rochiei.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.