Rochia de mireasa alba

Rochia de mireasa alba

Expozitia “Rochia de mireasa alba” isi poarta vizitatorii in istoricul tinutei din ziua marelui “da”, abordand articolul vestimentar ca modalitate de a exprima raspunsul societatii la schimbarile economice, culturale si tehnologice. Voalurile, corsetele, palariile, pantofii si alte asemenea accesorii purtand amprenta galeriilor de moda celebre nu lipsesc expozitiei gazduita de regiunea australiana Bendigo.

 

200 de ani de istorie a modei

Evenimentul aduce un omagiu rochiei de mireasa popularizata de regina Victoria cu ocazia ceremoniei de oficiere a casatoriei cu printul Albert din anul 1840. Declaratia indrazneata a reginei Regatului Unit si Irlandei, de imbinare a dantelei cu albul pur asociat tinutei nuptiale, a trecut proba timpului, aceasta fiind conservata cu succes pana in prezent. Chiar daca paleta cromatica pentru aceasta a cunoscut variatii de-a lungul vremii, rochia de mireasa ocupa o pozitie esentiala in cultura oricarei tari.

Una dintre tinutele care a facut istorie a fost aceea afisata in 1933 de catre Margaret Wingham. Proiectata de designerul Norman Hartnell, rochia a impresionat prin eleganta atemporala si trena de sase metri. In nuante ludice de roz si alb, creatia semnata Galliano si purtata de artista Gwen Stefani, alaturi de rochia afisata de Deeta Von Tease sunt numai cateva dintre rochiile ce pot fi admirate la expozitie.

La polul opus, tinuta purtata de Printesa Diana a reprezentat o sursa inspirationala pentru intreaga industrie a modei, satinul si motivele din dantela constituind un laitmotiv al designerilor de pe intreg globul.

Expozitia este deschisa in zilele de 1,8, 15, 22, 29 octombrie si 5 noiembrie.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.