Rochia pentru nasa

Rochia pentru nasa

Se spune ca rochia nasei ar trebui sa intruneasca cateva aspecte esentiale. Desigur ca este recomandat ca nasa sa nu fie mai frumoasa decat mireasa, caci mireasa este cea care trebuie sa fie in central atentiei.

Cert este ca nasa este un personaj important al nuntii, alaturi de cei doi miri si de familia acestora, asadar trebuie sa acorde o importanta deosebita tinutei de nunta.

Rochia nasei trebuie sa fie cat mai elegant, cat mai ,,de printesa’’… cat mai vaporoasa si de stralucitoare. Rochia de seara clasica se potriveste foarte bine in acest context. Fie ca este vorba de o rochie lunga, drapata, in culori tari sau in degrade, sau ca este vorba de o rochie little black dres, sau ca e vorba de o rochie ceva mai tinereasca cu fusta in stil gogosar, ea trebuie sa aiba o atitudine festiva caci este un personaj important alaturi de miri.

rochia de nasa

In ceea ce priveste culoarea pe care trebuie sa o aleaga nasa pentru tinuta sa, recomandabil este sa fie o culoare care sa o avantajeze, sa se asorteze cu ochii sau cu alte accesorii etc. Culorile potrivite unei rochii de nasa vor fi intotdeauna visiniu, rosu, mov, negru, negru cu alb, argintiu, auriu. Sunt culori puternice care ies in evidenta, de regula este de preferat ca respectiva culoare a rochiei nasei sa contrasteze cu tinuta miresei. In nici un caz nasa nu trebuie sa poarte alb sau crem, caci invitatii nu ar mai sti care mai este mireasa si care nasa.

rochia de nasa

De regula cel mai elegant pentru nasa este o rochie dintr-o singura culoare, eventual accesorizata cu mult gust. Se poate purta si imprimeul, in special daca nunta are loc pe timp de vara cand este foarte cald, insa o culoare uni este cu mult mai eleganta si mai indicata pentru o  tinuta de ocazii speciale.  In biserica, este recomandat ca nasa sa poarte umerii acoperiti pentru a pastra cat de cat decenta. La petrecere poate purta o rochie mult mai eleganta; de obicei nasa are doua toalete – una pentru evenimentele din timpul zilei, respectiv cununia religioasa si cununia civila daca e cazul, si o tinuta mult mai eleganta si mai sofisticata, care de altfel este piesa de rezistenta pentru petrecerea de seara.

 

rochia de nasa

In ceea ce priveste lungimea rochiei nasei sunt reguli nescrise de care desigur nu e neaparat sa se tina seama. De regula insa lungimea rochiei nasei trebuie sa fie aproximativ egala cu lungimea rochiei de mireasa. Asadar, daca mireasa are rochie lunga, nasa nu poate avea rochie scurta. Si, cum de cele mai multe ori rochia de mireasa este lunga, si cea a nasei ar fi de preferat sa fie lunga.

 

rochia de nasa

Depinde desigur si de preferinta nasei; daca nasa are alte preferinte atunci ea poate purta o rochie ceva mai scurta sau trei sferturi, in functie de silueta pe care o are, de culorile care o avantajeaza, de gustul sau personal, etc.
In ceea ce priveste aceesoriile, diamantele, strasurile, bijuteriile de calitate si opulente sau ceva mai discrete se potrivesc perfect unei tinute de seara. O centura de strasuri in talie pentru o rochie drapata care cade in falduri este un accesoriu foarte potrivit.

 

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.