Rochiile de mireasa casual, in topul preferintelor pentru nunta

Rochiile de mireasa casual, in topul preferintelor pentru nunta

Contextul economic precar impinge tot mai multe mirese sa se orienteza catre o rochie casual, rsponsabila de atragerea dupa sine a avantajelor nu numai financiare, in situatia in care pretul acestora este estimat intre 200 si 500 dolari, cat si de simplitatea si flexibilitatea necesara pe ringul de dans.

 

In mod traditional, o rochie princiara, completata de straturi de tul si satin porneste de la pragul minim de o mie de dolari, pentru a se indrepta vertiginos catre cinci mii de dolari. La polul opus, pe acest segment, se situeaza, insa, rochiile casual, carora le lipsesc dantela, pietrele si paietele, generand un plus de confort in randul miresei.

 

Plaja si Las Vegasul, pe primele pozitii in materie de locuri potrivite rochilor casual

 

Unul dintre cele mai populare locuri destinate nuntilor informale este plaja, in acest context designerii recomandand tesaturi de tip pana si tinute diafane asociate rochiilor de mireasa. In completarea acesteia vin accesoriile lejere, de tipul florilor de satin, in vreme ce in categoria celor contraindicate se numara voalurile si diademele, alaturi de tocurile inalte.

 

Pe de alta parte, rochiile in stilul anilor ‘40-’50 sunt preferate gratie lungimii pe care o afiseaza pentru destinatiile neconventionale, de tipul Las Vegas-ului. Tutu-urile, din pliuri de organza sau matase confera o infatisare exotica, ce trebuie completata de o pereche de pantofi eleganti.

 

La randul lor, rochiile de mireasa casual pot fi clasificate in doua categorii mari – cele boeme si cele moderne. Daca primele dintre acestea se caracterizeaza prin absenta bretelelor si detalii simpliste, vesmintele moderne sunt adecvate uniui stil de viata animat, fiind usor de recunoscut gratie decolteului in forma de “V”.

 

Un alt avantaj atras dupa sine de rochia de mireasa casual este posibilitatea inlocuirii clasicului alb cu nuante precum argintiu, auriu, roz pal, albastru deschis sau fildes.

 

Printre cei mai cunoscuti designeri care fac din crearea rochiilor de mireasa casual o cariera se numara: Oaula Varsalona, Jordan Bridals, Suzanne Ermann, Winnie Couture, Maggie Sottero si Jasmine Couture.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.