Rochiile de mireasa hippie, alegerea miresei boeme

Rochiile de mireasa hippie, alegerea miresei boeme

Afirmata in anii ’60 si militand impotriva instabilitatii generate de razboiul din Vietnam si materialismului vestic, subcultura hippie a cunoscut o extindere rapida catre segmente ale vietii variind de la muzica, aspecte religioase si stil vestimentar. Inspirate din cultura africana, elementele „flower power” sunt prezente din ce in ce mai des in rochiile din ziua marelui „Da”.

 

Sotia lui Napoleon, precursoarea rochiei neo-clasice

 

Insemnele vestimentare ale epocii „eliberarii din tipare”, asa cum a fost numita in repetate randuri, dateaza, insa, cu mult timp inaintea anilor ’60.

 

Astfel, dupa Revolutia Franceza, Iosefina, sotia lui Napoleon Bonaparte a popularizat rochiile cu talie foarte inalta si realizate din materiale lucioase, pentru ca la peste un veac distanta acestea sa domine tendintele in materie de moda.

 

Stilul, inspirat din subcultura „flower-power

 

Cu o forma nestructurata, boema rochie de mireasa este realizata din materiale „prietenoase” fata de mediul inconjurator, amintind inca o data de unul dintre pilonii pe care se fundamenteaza ideologia hippie: intoarcerea omului la natura si indepartarea sa de industrializarea excesiva.

 

Fluide si lungi, rochiile hippie sunt accesorizate de ornamente simple, de tipul broderiilor si panglicilor, fiind dispuse in straturi voluminoase.

 

Materialele „eco-friendly”, la baza rochiilor din era hippie

 

Bumbacul domina categoria celor mai populare materiale din care sunt confectionate vesmintele miresei vintage, fiind preferat datorita originii sale vegetale: semintele plantei cu aceeasi denumire.

 

In zilele noastre, optiunile pentru asa-numitele materiale „eco-friendly” variaza de la matase, bambus si canepa pana la produse neasteptate, precum laptele si soia.

 

Dezvaluirea personalitatii prin haine, obiectivul miresei boeme

 

Parul lung, hainele neconventionale si viziunea radicala – iata cateva dintre elementele prin care se individualizeaza hippiotii. Pentru a nu altera acest stil, designerii recomanda miresei boeme accesoriile florale, de tipul coronitelor din plante de camp purtate pe cap, alaturi de bijuterii etnice si pantofi neconventionali.

 

Magazinele vintage sau dulapul bunicii pot constitui surse de inspiratie pentru alegerea rochiei de mireasa din ziua ceremoniei care marcheaza o noua etapa a vietii de cuplu.

 

Batranul continent, la originea subculturii hippie

 

Primele manifestari ale curentului „flower-power” sunt identficate in Statele Unuite ale Americii, acesta originand, insa, in Germania, acolo unde o comunitate de indivizi practica paganismul, propovaduind intoarcerea omului la natura si indepartarea sa de industrializarea excesiva.

 

Cu un context social propice dezvoltarii sale, subcultura hippie evolueaza concomitent cu suprarealismul, dansul modern, dadaismul, psihanaliza, extinzandu-se rapid la scara globala si avand un istoric consistent in Romania.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.