Rochiile de mireasa inspirate din cultura spaniola

Rochiile de mireasa inspirate din cultura spaniola

Dantela, pliseurile, volumul in partea inferioara, dramatismul si volanele – iata cateva dintre atributele care individualizeaza rochiile de mireasa inspirate de spatiul unde s-a nascut stilul flamenco.

 

In mod traditional, miresele spaniole afiseaza cu ocazia marei zile asa-numita “Mantilla”, desemnand voalul confectionat fie din dantela, fie din matase. Imbinand romantismul si traditionalismul, vesmantul completeaza cel mai bine rochiile in forma de A, fiind originar din Spania secoului al 18-lea. Marginile dantelate individualizeaza voalul de restul celorlalte, promotorul acestuia fiind regina Isabel a II-a.

rochie-mireasa-inspiratie-spaniola

Cei mai reputati designeri ai galeriilor de moda provin din Spania, exemple in acest sens fiindu-ne oferite de Manolo Blahnik, Rosa Clara si Pronovias. Nu mai putin lipsiti de importanta, creatori de moda precum Reem Acra sau Monique Lhuillier si-au dezvaluit sursa inspirationala de origine spaniola cu ocazia propriilor colectii. Dantela si silueta flamenco sunt adevarate leitmotive in creatiile propuse miresei din primavara lui 2012.

Memorabila rochie purtata de Ducesa de Cambridge a inglobat accente spaniole, ilustrative in acest sens fiind voalul din dantela si detaliile din partea inferioara a tinutei nuptiale. Manecile lungi si decolteul in forma de V confera un plus de feminitate rochie, in vreme ce dantela ii confera un aspect vintage, trimitand cu gandul la colectiile propuse de galeria de moda Marchesa pentru primavara lui 2012.

Parul strans intr-un coc, alaturi de o floare supradimensionata si o pata de ruj rosu completeaza tinuta inspirata din peisajul toreadorilor.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.