Sarah Burton, designerul anului in Marea Britanie

Sarah Burton, designerul anului in Marea Britanie

Originara din Manchester, Sarah Burton s-a mutat la Londra pentru a studia moda la Colegiul de Arta si Design Saint Martins. La recomandarea apropiatilor, Sarah isi facea ucenicia la galeria de moda Alexander McQueen, pentru ca dupa absolvire sa revina in cadrul aceleiasi companii.

In 2000, talentul lui Burton era rasplatit cu promovarea sa in functia de sef de design pentru divizia  Womenswear, pentru ca la zece ani distanta sa fie numit director de creatie al neconventionalei galerii de moda.

 

 

Prima colectia Sarah Burton a fost una in care formele de expresie ale lui Alexander McQueen au fost imblanzite, amintind de croielile impecabile ale fracurilor designerului. Nu lipsesc detaliile aviare si nici firele de rafie care conduc la realizarea pieselor ce pot fi catalogate drept adevarate opere de arta. Iar experienta de 15 ani dobandita in cadrul celebrei galerii de moda a stat la baza unui decor in care predomina lirismul.

sarah burton toamna 2011

In cea mai recenta colectia a sa, Sarah Burton propune o alegorie monocromatica a liniilor structurale. Ea da dovada de o asimilare “matematica” a formelor feminine, care se imbina intr-o adevarata geometrie a perfectiunii.

De departe, insa, cel mai important succes pe plan profesional al designerului s-a inregistrat odata cu alegerea rochiei de mireasa care ii poarta semnatura de catre Kate Middleton. Rochia realizata din matase si satin a fost completata de nasturii acoperiti cu organza in spate.

kate middleton rochie de mireasa

Nu au lipsit florile ca trandafirii, trifoii si narcisele aplicate pe tulle. Cat despre dantela, ea a fost aplicata pe rochie chiar de Scoala regala de Cusut Manual. Iar pentru ca imaginea princiara sa fie completa, Regina Victoria i-a oferit lui Kate diadema pe care a purtat-o cu ocazia nuntii sale.

Tiara poarta semnatura lui Cartier si a fost cumparata de Ducele de York pentru Regina Elisabeta inainte sa ii urmeze fratelui sau la tron.

Toate acestea au contribuit la recunoasterea meritelor Sarei Burton prin acordarea titlului “Designerul Anului”. “Aceasta este cireasa de pe tort dupa un an incununat de succese”, marturisea emotionata Sarah.

Ceremonia de acordare a premiilor s-a desfasurat in Londra, iar alaturi de ea au primit distinctii si Stella McCartney (“Premiul Covorului Rosu”) si Sir Paul Smith (“Creatorul Anului”).

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.