Sase traditii de nunta culese de-a lungul globului

Sase traditii de nunta culese de-a lungul globului

Fiecare cultura benefiaza de ritualuri traditionale asociate propriei nunti, de la bulgarii catre trag focuri de arma pentru alunga spiritele rele pana la japonezele care schimba pana la cinci tinute cu ocazia festivului moment.

 

Din moment ce sclavilor africani nu le era permis sa se casatoreasca pe continentul american, acestia au recurs la alternative pentru marcarea ceremoniei de uniune de partenerul de viata. Astfel, declaratia publica a iubirii si angajamentului acestora a luat expresia unei sarituri deasupra unei maturi in ritmul tribal al tobelor.

Rosul, culoare simbolizand dragostea si bucuria in China, isi regaseste conotatiile in vinul si mierea de albine consumata cu ocazia cerermoniei de oficiere a casatoriei si legate, totodata, de o sfoara in culoarea pasiunii.

Noua uniune este celebrata in tara care l-a dat lumii pe Napoleon Bonaparte printr-un toast prin consumarea licorii din asa-numita coupe de marriage, transmisa din generatie in generatie pana la cuplul care a decis sa inceapa o noua etapa a vietii impreuna.

In cultura germana, mireasa poarta sare si paine alaturi de ea, pentru a atrage dupa sine recompense, in vreme ce mirelui nu ii lipsesc cerealele, inzestrate cu simbolistica bogatiei si a norocului. In Polonia, in schimb, primeaza puterea amintirii, astfel ca mireasa afiseaza in cadrul momentului festiv o coroana realizata din frunze de rozmarin tocmai in acest scop.

Inainte de a se indrepta catre altar, miresele din Turcia isi invita domnisoarele de onoare sa isi lase semnatura pe proprii pantofi. Legenda spune ca, dupa o noapte intreaga de dans, amprenta care rezista cel mai bine probei timpului indica urmatoarea persoana care se va casatori.

In Mexic, cea mai cunoscuta traditie este legata de celebra bautura Pinata, ca unul dintre elementele principale ale receptiei tinuta in cinstea receptiei de casatorie. In completarea acesteia, oaspetii formeaza o inima in jurul mirilor inaintea primului dans ca sot si sotie.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.