Sfatul psihologului pentru o nunta fara stres

Sfatul psihologului pentru o nunta fara stres

O nunta nu inseamna doar fericire si petrecere, ci mai ales stres. Iar pentru ca stresul este cea mai periculoasa boala a zilelor noastre, iata cateva 10 sfaturi pentru ca tensiunea sa nu poata ruina ziua cea mai importanta din viata unei femei.

Aceste sfaturi nu va garanteaza o nunta perfecta, ci incearca sa va ajute sa treceti cu bine de capcanele pe care stresul le intinde. Placerea lui cea mai mare este ca noi sa devenim tot mai tensionati si sa nu reusim sa ne bucuram de nimic.

Nunta perfecta inseamna sa fim prezenti sufleteste 100%, sa ne bucuram de fiecare clipa in parte, pentru ca nu destinatia conteaza, ci drumul, iar nunta este un drum ce poate si trebuie parcurs cu multa bucurie, pentru ca el va defineste ca oameni.


psiho

 

 
1. Niciodata nu lasati pentru ultimele zile aspectele importante ale nuntii. In fiecare clipa se va naste o noua problema, iar dupa ea, va veni o alta, care va genera o alta… Pentru a combate stresul, planificarea este esentiala.


psiho

 

2. Cu o saptamana inaintea nuntii, incepeti un program de imbunatatire a starii de spirit.

Este simplu si usor de realizat: scrieti pe post-it-uri afirmatii pline de forta, cum ar fi: “Nimic nu poate sa-mi stea in cale, pentru ca arat superb azi”, “Azi voi reusi tot ceea ce imi propun”, “Astazi, nimic nu ma poate face sa gresesc”, “Incepand de azi sunt tot mai plina de incredere in mine”.

Lipiti-le pe usa de la frigider, pe oglinda de la baie, sau in alte locuri in care ajungeti frecvent.


psiho

 

3. Invatati sa ganditi pozitiv referitor la nunta; pana la urma, nunta este cel mai fericit eveniment din viata voastra.

4. Invatati sa savurati fiecare clipa a pregatirilor. Nu incercati sa aglomerati toate pregatirile si sa le priviti ca pe niste lucruri total dezagreabile.

Bucurati-va de alegerea rochiei, a coaforului, a meniului. Rezultatele unei activitati dezagreabile nu vor fi niciodata agreabile. Incercati sa transformati neplacutul in placut.


psiho

 

5. Incercati, pe cat posibil, sa angajati o firma care sa se ocupe de toate aspectele “neplacute ” ale nuntii. Daca nu este posibil acest lucru, delegati o ruda apropiata sa se ocupe de ele.

6. Cu cateva luni inainte de nunta, incepeti un program de intretinere corporala si un regim alimentar care sa va ajute sa aratati perfect la nunta. Acest lucru va va spori increderea de sine.

Nu trebuie sa dati nici o sansa competitiei sa arate mai bine decat voi. Intretinerea este esentiala, si, in plus, in conditiile in care va pregatiti cum trebuie, aveti si satisfactia ca totul este perfect.


psiho

 

7. Nu strica putina imaginatie: incercati sa deprindeti o serie de tehnici imaginative. Inainte de a adormi, imaginati-va cu cat mai multa precizie diferite aspecte ale nuntii, incercati sa accentuati sentimentele pozitive.


psiho

 

8. Daca nunta pare obositoare si plicticoasa, nu uitati niciodata ca dupa ea urmeaza luna de miere, moment in care puteti sa uitati de toate grijile si problemele.


psiho

 

9. Oricat de greu pare de crezut, uneori mirele este aliatul vostru in razboiul cu invitatii.

Incercati sa gasiti situatiile delicate, momente in care sa va impartasiti diferite trairi si in care sa va regasiti intimitatea. Fiti, pe parcursul nuntii, parteneri, iubiti si prieteni.


psiho

 

10. Nu va lasati influentate de rude. Desi de multe ori par bine intentionate , rudele au deosebitul talent de a incurca lucrurile.

Chiar daca matusa Zizi se contrazice cu Tanti Nuta in privinta meniului sau al vreunui obicei, nunta se va desfasura la fel si fara aportul lor de multe ori bulversant.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.