Propunere meniu: sofisticat organic
Atunci cand dorim sa alegem un meniu de nunta, este bine sa luam in calcul ce fel de invitati vom avea si cam ce ar dori ei sa aiba pe masa. Meniul de nunta nu trebuie sa contina foarte multe preparate, in cantitati enorme, ci meniuri usoare.
Va propun cateva meniuri si va recomand cu incredere chiar si un meniu organic. In fond si la urma urmei, de ce nu?
Meniu 1
Gustare: Terina de somon, servita cu salate de toamna, stropite cu sos mediteranean
Branza Camembert pane, servita pe cruton de paine cu seminte
Fel intermediar: Piept de bibilica, servit cu piure din cartofi afumati si sos de piper rosu
Fel principal: Antricot de vita la gratar, servit cu sos de piper rosu, conopida sote, morcovi si cartofi Dauphine
Platou de fructe proaspete
Tortul miresei
Meniu 2
Gustare: Salam „Nostrano”, specialitate italiana „Coppa di Parma”, Bresaola, Coquilles Saint Jacques la gratar, servite pe salata de cruditati si sos de lamaie verde, pate de ficat de gasca, file de ton afumat, tartina cu icre negre, cocktail de crevete si cruditati
Fel intermediar: File de randunica de mare in crusta de cartofi, servit cu sos cappuccino din lamaie, garnitura de broccoli si morcovi noiset
Fel principal: Mix Grill (file de porc afumat, piept de bibilica, carnaciori)
Cartofi afumati
Salata asortata
Tortul miresei, parfait de ciocolata sau fructe
Meniu organic
De ce meniu organic? Ce este acesta? Ce-mi trebuie mie aceasta „fita”? Si intrebarile pot continua… Iata totusi ce este un meniu organic:
In primul rand, meniul organic te ajuta sa faci multe economii: reduci costurile producerii in sine a felurilor de mancare si chiar a noxelor. In alta ordine de idei, putem spune ca acest meniu dezvolta resursele regionale si impune un standard de calitate, prin promovarea preparatelor locale.
Produse „fara personalitate”
La ora actuala, in tara noastra nu avem un standard regional in realizarea unor preparate de tip alimentar – industrial, de calitate. Preparatele afumate au, din pacate, acelasi gust indiferent daca mancam salam de Sibiu sau pastrama de porc, muschi file afumat sau ceafa afumata. Toate au acelasi gust din simplul motiv ca fabricile de mezeluri merg pe aceeasi reteta sau cat de cat asemanatoare si nicidecum printr-un sistem de promovare si implementare pe piata a preparatelor locale.
Oare sa fi uitat cu totii specialitatile culinare din fiecare regiune sau este foarte simplu sa ofere pietei de desfacere niste produse banale si necompetitive? Dezvoltarea industriei alimentare zonale, fie ea si cea de microferma si desfacerea produselor in aceeasi zona ar duce la formarea unei clientele (restauratie si nu numai) fidele si, de ce nu, recunoasterea zonala ca potential in plan de dezvoltare.
Asadar, la formarea unui meniu organic, va trebui sa tinem seama de preparatele pe care le ofera micile fabrici de produse alimentare si de specificul zonei respective.
Gustare: Rulada de cascaval afumat „de Moeciu”, umpluta cu branza proaspata de vaci si zmeura
Rulou de salam de Sibiu, umplut cu pasta de sunca
Rosie umpluta cu pasta de branza telemea de Sibiu
Tarta umpluta cu icre de pastrav
Terina de stiuca
Leberwurst (sangerete) pe canapea de castravete verde
Fel intermediar: File de pastrav fript in crusta de cartofi, servit cu sos de smantana si castraveti acri
Sarmalute in foi de vita si varza
Fel principal: Muschi de porc impanat, cu garnitura de cartofi copti
Salata de castraveti murati
Tortul miresei
Prajituri de casa
Cafea
There are no comments