Stilul, amprenta personala a creatoarei Agnes Toma

Stilul, amprenta personala a creatoarei Agnes Toma

Capacitatea de a transcende istoria modei la nivel temporal, stapanirea cu desavarsire a artei punerii in valoare a personalitatilor femeii, romantismul, eleganta si simplitatea colectiilor proprii sunt cele mai des asociate cuvinte din partea criticilor de moda uneia dintre cei mai cunoscuti designeri de rochii de mireasa din spatiul romanesc, Agnes Toma.

 

Personalitatile femeii, miza colectiilor Agnes Toma

 

Cu o abordare complexa in randul colectiilor care ii poarta semnatura, creatiile tinerei originare din Piatra Neamt afiseaza corsaje si trene somptuoase, dublate de broderii manuale si opulenta  datorita materialelor pretentioase precum tafta sau shatung de matase naturala.  

Din 1994, cand si-a deschis afacerea care ii poarta numele, pana in prezent, aceasta s-a concentrat asupra acoperirii unei game variate a personalitatilor femeii: de la rochiile de tip empire, din voaluri mousselline, ornamentate cu interventii „teatrale” pana la cele de diva latino, subliniind latura senzuala si cele de epoca, caracterizate de notele clasice, reinterpretate intr-o maniera moderna.

Avand la baza contraste antagonice, linia vestimentara pentru primavara-vara anului 2011 se carcterizeaza printr-o imbinare dintre elementele casual, lejere, cu accente punk, atitudini agresive, puternice si, totodata, feminine.

Agnes Toma identifica publicul acesteia in femeia mereu tanara, curajoasa, care adopta un stil noncpnformist pentru a se exprima.

Situata la polul opus, a doua parte a colectiei sta sub semnul echilibrului, alaturand contraste de tipul alb-negru, simplu-elaborat, urat-frumos, vesel- trist.

In ceea ce priveste paleta cromatica a colectiei, aceasta porneste de la ecru, ivory, creme, continuand cu nuante „dulci”, de primavara, dar si tonuri variind de la argintiu la gri inchis. Rozul patinat in diverse nuante, aramiul si accentele stralucitoare in auriu deschis si argintiu completeaza coloristica acesteia.

Intitulata sugestiv Fairytale, ultima linie vestimentara Agnes Toma respecta principiul rigurozitatii si al complexitatii, care au consacrat-o pe aceasta in spatiul designerilor din Romania.

Agnes Toma creeaza intre opt si 12 colectii pe an, dovedind inca o data ca plaseaza diversificarea gusturilor publicului printre prioritatile sale.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.