Suflet si lirism – Franco Ciambella

Cu norocul si oportunitatea de a lucra pentru cei mai mari maestri din clasa inalta a modei italienesti si prin crearea intotdeauna a hainelor unice, Franco Ciambella a preferat arta rochiilor de mireasa, implementand in acestea suflet si lirism.

De unde vine inspiratia?

Mereu m-au inspirat natura si femeia, care se dovedesc a fi cele mai frumoase in toate momentele lor. Imi place sa privesc femeia ca principalul protagonist al ei insasi si al realitatii ce-o inconjoara.

Care este cea mai mare realizare?

Am reusit sa-mi indeplinesc visul: foarte multe femei importante, din intreaga lume, poarta creatiile mele.

Cum ati descrie cea mai recenta colectie a dvs.?

Nu exista propriu-zis cea mai recenta colectie. In acest proiect, nu exista sezoane, ci teme si inspiratii. Pentru mine, rochia de mireasa este unica, de neconfundat si personala in cel mai exclusivist sens al cuvantului. Nu ma gandesc nicidecum la  rochia de mireasa precum la un tricou fabricat in serie.

Cum reusiti sa combinati haute couture-ul cu stilul pret-a-porter?

Nu le combin in mod concret, deoarece mereu am realizat creatii in editii limitate, atat pentru buticuri internationale, cat si pentru atelierul meu. Fiecare rochie are croiala sa proprie si necesita analiza amanuntita a croitoreselor din interior, toate aceste lucruri fiind facute cu garantia desavarsirii lucrurilor „fabricate in Italia”.

Ce fel de materiale si culori folositi si cum le asociati?

Cel mai mult folosesc materiale din fibre naturale, cu preferinta spre matase pura italieneasca. Uneori, imi place sa combin diferite materiale, dar nu pentru a realiza pur si simplu o rochie de mireasa, ci pentru a-i crea un efect unic, precum un pictor reuseste sa faca acest lucru pe panzele sale. In acest sens, ma folosesc de multe ori de dantela frantuzeasca si broderia lucrata manual.

Cum decurge relatia cu clienta de la prima proba pana in ziua cea mare?

Relatia se bazeaza in principal pe dorinta mea de a-i cunoaste mintea si personalitatea clientei, si totodata nevoiele acesteia. De abia apoi incepe adevarata parte creativa. Imi place sa-i ofer un pachet complet viitoarei mirese, acest lucru fiind posibil datorita anilor de experienta dedicati in totalitate femeii in sine.

De unde se pot procura rochiile dvs.?

Oricine ia legatura cu echipa noastra va gasi raspunsul la cautarile sale, fiind intampinat de o echipa ce combina exclusivismul cu luxul si unicitatea.

Foto: www.francociambella.com

Mostenitoare imperiului Swarovski - nunta de vis

Cand esti mostenitoarea unui imperiu de talia celui detinut de...

Vocea Elsei din Frozen s-a casatorit

Indina Menzel, superba voce a Elsei din desenul animat Frozen,...

Leave your comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.