Tehnici de infrumusetare din trecut

Tehnici de infrumusetare din trecut

Frumusetea are un pret costisitor, iar femeile cunosc cel mai bine sacrificiile pe care le cere. De la tehnicile de ingrijire pentru par pana la chirurgia estetica, milioane de dolari se duc anual in buzunarele celor care fac din frumusete o afacere. Nu acelasi lucru se intampla cu sute de ani in urma, cand tinerele isi preparau singure elixirurile de ingrijire.

 

Par roscat cu orice pret

Regina Elisabeta a fost un model pentru femeile din Anglia secolului al 17-lea. Iar pentru a isi colora parul in rosu aprins acestea au apelat la amestecul dintre plumb, sulf si apa. La putin timp au aparut, insa, si efectele secundare: sangerari nazale si dureri de cap.

Imperfectiunile tenului

Una dintre cele mai frecvente maladii ale secolelor al 15-lea si al 17-lea era variola. Iar pentru a ascunde urmele adanci lasate de aceasta pe fata, tinerele isi aplicau pe fata plumb alb, substanta care le putea aduce chiar decesul.

Machiajul ochilor

Cand vine vorba despre intoxicatiile cu metale grele, egiptenii sunt campioni. Atat barbatii, cat si femeile isi conturau ochii cu funingine, plumb si minereu de cupru. Folosit o perioada indelungata, acesta cauza convulsii.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.