Tendinte primavara-vara 2009

Tendinte primavara-vara 2009

Yves Saint Laurent

Clasica si feminina… iata cuvintele de baza ce ar putea descrie colectia pentru primavara-vara 2009 semnata de catre designerul Stefano Pilati in numele casei Yves Saint Laurent; o caracterizare succinta, dar potrivita si rochiilor de mireasa propuse de acelasi Pilati.

Imbinand modernismul caselor pariziene actuale, cu influente din cultura si moda Orientului (prin texturi si design) rezultatul vanat si, in final, obtinut de catre creator este acela de simplitate indrazneata si elaborata.

Puse cap la cap, materialele pretioase, fluide prin textura si aspect si croiurile lipsite de orice artificiu sau accesoriu care sa incarce intreaga imagine sunt de efect, subliniand fara prea mare efort ca simplitatea este forma adevaratei maretii.

Din punct de vedere cromatic, YSL se aliniaza trendului general din ultimii 2 ani, promovand mireasa moderna care stie ca albul imaculat tine de domeniul trecutului si care abordeaza nuante variate: alb murdar, sampanie, bej, roz, etc.

Luisa Beccaria

Atunci cand vine vorba de rochii de mireasa in tendinte, Luisa Beccaria ne propune o combinatie reusita intre feminitate debordanta, elemente moderne si linii romantice.

Avand la baza motivul floral, prin textura materialelor folosite, cat si prin cromatica abordata, colectia semnata de catre designerul italian si-a indreptat in totalitate atentia catre natura.

Astfel, precum mireasa in bej propusa de Luisa Beccaria, si tu poti opta pentru o rochie din matase naturala sau muselina obtinuta din cel mai fin bumbac. In ciuda simplitatii croiului dar si a lipsei detaliilor si accesoriilor, silueta este avantajata, iar talia este pusa in valoare. Preferi un model la fel de simplu si totusi altfel, prin care sa atragi atentia? Atunci poate ca ar trebui sa alegi o rochie realizata intregral din fasii mici de tul.

Salvatore Ferragamo

Ca un laitmotiv in design-ul rochiilor de mireasa de anul acesta, simplitatea este evidenta si in croiul tinutelor prezentate in colectia pentru primavara-vara 2009 Salvatore Ferragamo.

Atat prin materialele utilizate cat si prin modelele create, designer-ul Cristian Ortiz propune viitoarelor mirese un pachet complet: calitate, confort, stil si clasa. Departe de ideea de a face economie de materie prima, unele modele isi au ca sursa de inspiratie Grecia Antica, in timp ce altele sunt adaptate prezentului prin textura si aspectul materialului, dar si prin accesorii simple, putine (poate chiar unul singur), menite sa ofere un alt aer intregii tinute.  

Cromatica este variata si suficient de ofertanta indiferent ca te consideri o mireasa clasica sau nonconformista –  de la cele mai imaculate nunate de alb, la tonuri pale de bej, roz verde fistic sau chiar gri.

Ralph Lauren

Nu este o noutate… cand spui Ralph Lauren, spui stil, rafinamet, eleganta, si continui sa o faci chiar si atunci cand sursa de inspiratie pentru intreaga colectie o reprezinta cultura africana. Materiale pretioase si vaporoase, linii simple, o cromatica ce poate fi atribuita stilului safari – alb, crem, kaki – si, ca elemente surpriza, motive ce tin de portul continentului negru, menite sa inlocuiasca elemente clasice din tinuta unei mirese. Un exemplu concret? Ce zici daca in loc de voal ai purta un turban chic?

Balmain

Dovedind ca exista  un echilibru in toate, iata si o propunere valabila pentru mireasa sexy si nonconformista, care prefera rochiile mini, in detrimentul celor traditionale, de poveste, nu intarzie sa apara.

Balmain promoveaza tinute de criza (cu economie de material cu tot), totodata respectand tendintele generale. Cele mai in voga? Rochia-bandaj si rochia cu un umar gol, evident, intr-o nuanta de alb murdar.

Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.