Teodora si Massimo
S-au vazut prima oara intr-o seara de vara… cam asa incepe povestea Teodorei si a lui Massimo Labozzetta. Cadrul: parcul Herastrau. Abordarea: „Imi place parfumul tau”. O replica pe cat de veche, pe atat de actuala, astfel incat dupa un an s-au si casatorit. La interval de o luna au plecat in primul concediu impreuna unde, mai in gluma, mai in serios, Massimo i-a declarat Teodorei ca ea este aleasa lui. „Parca se cunosteau, ochi in ochi se priveau ca si cand timpul ar sta in loc…”
Pe 8 decembrie 2008, intr-o atmosfera foarte romantica din Paris, a venit si cererea oficiala. Incercand sa ascunda inelul, Massimo a facut comanda acestuia astfel incat sa ajunga direct la hotel. Insa, coletul pe care scria mare „bijuterie” a fost ridicat de la receptie de fata cu Teodora. Cu toate acestea, emotiile n-au contenit sa apara.
„Peste un timp, si-au dat mana si s-au logodit”. Mai exact, pe 26 iulie, in Italia, a fost prima nunta, organizata la o biserica catolica, Madonna del Tufo din Roma, unde au si semnat actele de cununie civila. De toata planificarea evenimentului s-au ocupat parintii si mirii singuri. Iar dupa trei saptamani, rochia de mireasa a mai fost inca o data imbracata, de data aceasta la Deva.
Tematica nuntii
Desi nu s-a mizat pe o tema anume, cei doi au profitat de locul ales, cu o istorie bogata, anume Vila Grazioli din Grottaferratta, localitate situata pe una dintre colinele Romei. Aceasta vila dateaza din 1580 si a apartinut Cardinalului Antonio Carafa. In interiorul ei se regasesc opere de arta din secolele XVI si XVII, apartinand unor artisti precum Ciampelli, Carracci si Pannini. Nunta a avut loc in gradina cladirii, in aer liber, intr-o priveliste superba, deasupra orasului iluminat.
Rochia si buchetul miresei
Rochia de mireasa a fost in ton cu intregul decor, din dantela ivoire, achizitionata de la Atelier Alta Moda „’Elvira Gramano’’ Roma. Mirele a purtat un costum bleumarin, facut la comanda, la Atelier Attilio Roncaccia, tot din Roma.
Dorinta Teodorei a fost de a avea la prima cununie un buchet asemanator cu cel al mamei ei din ziua nuntii, astfel acesta a fost alcatuit din cale albe si mov, care s-au regasit si in par. In Romania, buchetul a fost mai colorat, realizat dintr-o multitudine de tipuri de flori, avand la baza trandafirul alb si roz.
Valsul mirilor si petrecerea
Tabloul de poveste a deschis petrecerea pe aceeasi melodie pe care Teodora a fost ceruta de sotie, „Love of my life” – Santana. In continuare, atmosfera a fost intretinuta de un DJ, iar in Romania un ansamblu folcloric local a sustinut unul dintre spectacolele cele mai apreciate ale serii. Dar un moment mai special al evenimentului a fost declaratia in romana a lui Massimo, care desi vorbeste foarte putin aceasta limba, a fost nevoit sa o faca pentru a-si recupera mireasa.
Meniul, tortul si marturiile
Invitatii din „orasul colinelor” au avut parte de un meniu special, diversificat, de la fructe de mare pana la legume, gatit de catre bucatar pe loc, in gradina. Deliciul serii, tortul, a avut mai multe etaje, realizat din pandispan, imbracat in martipan alb. Fiecare marturie a preluat traditiile celeilalte tari, astfel cea din Italia a fost realizata manual si a redat olaritul in miniatura, iar cea din Romania a fost facuta in Italia si a constat in saculet de bijuterii.
„Se-ntampla oare sa-ajungi sa iti gasesti o jumatate cu care toata viata-ai sa traiesti?” Se pare ca povestile de dragoste inca mai sunt vii si se regasesc printre noi. Teodora si Massimo au aratat acest lucru, jurandu-si credinta si iubire vesnica.
There are no comments