Toamna la genul masculin
Cu parfumul, coloritul si frumusetea sa, toamna este anotimpul perfect pentru a-ti organiza nunta. Mai ales daca tema generala se bazeaza pe ideea de toamna, atunci este necesar ca tinuta de mire sa se incadreze in decor. Asadar, este nevoie sa te gandesti la o costumatie potrivita si eleganta totodata. In acest sens, va trebui sa iei in calcul toate elementele ce compun tinuta de mire: vesta, costum, papion, lavaliera, cravata, butoni, brau, butoniera si, desigur, pantofii. Mirele trebuie sa arate impecabil in ziua nuntii si sa fie promotorul elegantei si bunului-gust prin culoarea, textura si croiala costumului.
Pentru a reusi acest lucru, mai intai de toate trebuie tinut cont de personalitatea viitorului mire. De exemplu, pentru un barbat conservator, este de preferat costumul ce imbina traditionalul cu modernul. Recomandam sa se foloseasca nasturi foarte sic, de forma frunzelor, care sa duca cu gandul la ideea de toamna ori o cravata in culorile toamnei sau chiar cu motivul acelorasi frunze specifice.
O varianta de costum cu care nu vei da gres este smochingul. Este o piesa de rezistenta in garderoba unui barbat, putand fi executat din lana extrafina sau din lana cu mohair, ceea ce ii da un plus de valoare. Camasa trebuie sa fie alba si purtata cu cravata uni sau papion.
Pentru un mire de toamna, preferabil ar fi ca sacoul sa aiba culoarea maro. In alegerea culorilor, gandeste-te la sentimentele pe care ti le ofera acest anotimp multicolor. De la maro ciocolatiu, verde masliniu la portocaliu sau chiar la mov, poti alege un sacou intr-o nuanta care sa-ti placa si care sa te avantajeze totodata.
S-ar potrivi foarte bine si unul clasic de culoare neagra, pe care il poti accesoriza in asa fel incat sa arate deosebit. Acesta poate fi cu rever lat sau ingust, dar obligatoriu cu slit central la spate.
Un alt accesoriu ce confera eleganta tinutei este cravata. Lungimea acesteia trebuie sa se termine la mijlocul cataramei de la cureaua pantalonilor, iar ca latime trebuie sa aiba intre 10 si 12 cm.
Daca ai optat pentru lavaliera, aceasta poate fi: verde, portocaliu, galben sau rosu. Culoarea lavalierei se poate regasi si intr-un alt detaliu al tinutei, ca de exemplu batista de la sacou, reverul hainei sau marginile mansetei.
Braul este elementul vestimentar specific smochingului si fracului. Poti gasi in comert modelul care se infasoara de mai multe ori in jurul taliei sau braul gata facut, care este ajustabil. Atentie, cutele trebuie sa fie orientate in sus! In cazul in care vei purta acest accesoriu, cureaua va fi inutila.
Vesta poate fi din acelasi material cu costumul sau nu. Ea poate fi alba doar in combinatie cu fracul sau in ton cu accesoriul de la gat (papion), mentinandu-ti eleganta chiar si dupa renuntarea la sacou. Nu uita sa potrivesti culoarea papionului cu cea a vestei!
Daca doresti sa uiti de clasicii pantofi negri, poti opta pentru pantofi maro inchis, mai ales daca pentru accesorii ai folosit verdele masliniu, rosu sau maro. Chiar si culorile mai deschise se potrivesc, cum ar fi crem sau caramiziu. Este extrem de important ca nuanta pantofilor sa fie prezenta si pe cureaua mirelui.
Camasa, un detaliu esential
In ceea ce priveste camasa, poti opta pentru cea clasica alba, care insa va trebui sa contina elemente ce fac trimiteri discrete la acest anotimp. Materialele folosite sunt matasea, bumbacul, batistul sau matase cu bumbac. Butonii reprezinta cel mai elegant accesoriu si pot fi din material textil cu piele, din aur, argint sau din otel antialergic. Sunt singurele accesorii care iti permit sa aduci un plus de creativitate.
Culorile si modelele sunt diverse si se aplica pe mansetele camasii. Butonii se folosesc atat la manse-tele duble, cat si la cele simple cu „colt taiat”. In cazul tinutelor de ceremonie, acestia pot fi asortati cu acul de cravata sau cu nasturii de la camasa.
There are no comments