Top 5 tendinte 2012: inelul de logodna

Top 5 tendinte 2012: inelul de logodna

Inelele de logodna reprezinta prima dovada a respectarii tendintelor in materie de nunta, in special cand vorbim despre bijuterii. Dar acest lucru nu inseamna ca vom elimina stilul clasic. In ultima perioada, alegerile acestor accesorii nemuritoare includ culori cat mai vii, inclinatie spre linia vintage sau inlocuirea pietrei solitaire cu mai multe nestemate. Inspira-te din randurile de mai jos pentru a fi in pas cu noutatile.

Montura de coroana

Acest tip de fixare a pietrelor confera un efect cu totul iesit din comun si are toate motivele pentru care sa o faca. In primul rand, acest stil alimenteaza trendul vintage, care este foarte popular in ultimii ani. In plus, chiar Natalie Portman poarta un astfel de inel cu montura dubla de coroana. Iar cum celebritatile sunt intotdeauna de admirat, avem inca un motiv in plus pentru a adopta acest stil. Cercul neintrerupt simbolizeaza unitatea in cuplu, iar alaturarea pietrelor din jurul piesei centrale o evidentiaza si mai mult. De retinut este faptul ca piatra din centru nu trebuie sa fie neaparat diamant. Inelul lui Kate Middleton are acest tip de montura, safirul luand locul binecunoscutului diamant. Este chiar recomandabila aceasta varianta, pentru ca bijuteria sa straluceasca distinct.

Tendinte inel logodna

 

Pietre si metale colorate

Nu este nici o indoiala ca in ultima decada pe primul loc s-a situat inelul de logodna din aur alb sau din platina, montat cu diamant alb. Fiecare tendinta, oricat de apreciata ar fi, ajunge la un final, iar acum putem vedea cum vin din urma numeroasele si stralucitoarele pietre colorate. Printre cele mai scumpe dintre ele se situeaza diamantele galbene, roz, albastre, ciocolatii si negre. Ele sunt urmate de alte pietre pretioase si totodata dure, cum ar fi rubinul, smaraldul, tanzanitul si safirul in toate nuantele. Mult mai usor de achizitionat si la fel de viu colorate sunt alternativele pietre semipretioase, precum citrin, topaz albastru, granat si peridot. Nu uita metal! Aurul galben revine in tendinte, iar aurul roz este fara indoiala un must-have. Pentru viitoarele mirese indecise, nu uitati de varianta unui inel de logodna in doua tonuri de aur, atat alb, cat si galben.

Tendinte inel logodna

 

Stilul antic si vintage

Moda revine intotdeauna, iar daca ai o feblete pentru inelele care reflecta trecutul, nu ezita s-o impartasesti. Doar imagineaza-ti detalierea ornarii bijuteriilor victoriene si edwardiene, liniile curbe specifice curentului Art Nouveau sau cele puternic conturale ale structurii Art Deco. Inelele de logodna realizate in aceste perioade se evidentiaza prin ornamentare, fermecand prin meticulozitatea lucrarii metalului, la care se adauga accentul de pasiune. Foarte des sunt asociate pietre de jur-imprejurul nestematei, fie ca aceasta are un numar de carate mai mici, pentru crearea efectului briant. Modelele florale si inspirate din natura sunt imbinate armonios cu liniile curbe. In acelasi timp, alegerea unei variante geometrice simple de inel cu trei pietre trimite atat catre epoca victoriana, cat si simbolizeaza trecutul, prezentul si viitorul cuplului.

Tendinte inel logodna

Modele cat mai complicate

O piatra orbitoare solitaire este, de obicei, punctul central al unui inel de logodna. De data aceasta insa, in prim-plan vine linia inelului si structura acestuia. Indoite, rasucite si impletite, aceste creatii iesite din comun ne incanta cu asimetria si stilul lor jucaus. Desigur, metalul gravat este doar o parte din acest „spectacol” si de multe ori se urmareste amplasarea pietrelor miniaturale conform liniilor curbe. Structurile metalice inalte scot intotdeauna in evidenta piatra centrala, pe cand impletituri confera un aspect sculptural. Pentru aceste modele se foloseste deseori asocierea aurului alb cu cel galben, pentru un contrast bine delimitat.

Tendinte inel logodna

 

Fabricate eco

Aceasta tendinta nu face referire la aspectul bijuteriei, deoarece de cele mai multe ori valoarea sentimentala este mai insemnata decat obiectul in sine. Pentru cei care incearca sa evite comertul cu „diamante sangerii”, afla ca s-a deschis o piata de bijuterii, sustinuta de Sistemul de Certificare Kimberly, care iti poate garanta faptul ca diamantul nu a fost extras prin modalitati care incalca drepturile omului. Pentru a ramane in zona „verde”, alege un inel realizat din aur reciclat, platina sau argint. Acestea sunt cele mai potrivite unei nunti cu tematici eco si se pot regasi chiar la branduri cu renume. Inelele mostenite in familie reprezinta o alta varianta atat ecologica, cat si vintage, avand totodata certitudinea veritabilitatii fata de cele actuale, care sunt doar reproduceri pentru piata.

 

Tendinte inel logodna

Share this post
Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.