Topul celor mai picante preparate
Arderea rapida a caloriilor, prin stimularea metabolismului, fortifierea sistemului imunitar, usurarea procesului de digestie si eliminarea tensiunii arteriale sunt numai cateva dintre avantajele atrse dupa sine de preparatele culinare picante. Daca va numarati printre aceia care rezoneaza cu aromele care dau foc papilelor gustative, va invitam sa va familiarizati cu trei dintre cele mai picante mancaruri de pe intreg mapamondul.
Locul 1. Cocktail de Creveti
De departe, cea mai iute dintre toate provine din Indiana, fiind supranumita “cel mai puternic cocktail din lume” de cunoscutul blogger pentru Travel Channel, Allison Stein Wellner. Dupa ce a gustat din preparatul culinar, acesta marturisea: “M-am confruntat cu o senzatie asemanatoare, asa cum imi inchipui eu, electrocutarii, care mi-a cuprins caile nazale si respiratorii.” Toate acestea in conditiile in care mancarea nu contine niciun sprtiment de ardei iute, aroma picanta provenind gratie hreanului ras peste creveti.
Locul 2. Phall Curry
Oricine a incercat Phall Curry va confirma ca terminarea unui platou cu o asemenea mancare este o reala provocare. Unele restaurante ofera chiar si un certificat in semn de premiu acelora dintre clientii care reusesc sa duca la bun sfarsit ispravirea unei portii din acest preparat, cunoscut in lume drept cel mai fierbinte curry. Acesta contine zece tipuri distincte de ardei, inclusiv Habanero, Capota Scotch si Bhut Jolokia, cel mai puternic sortiment de ardei. In randul condimentelor care completeaza mancarea se inscrie ghimbirul, alaturi de semintele de fenicul.
Locul 3. Porc Vindaloo
In India, “picant” nu este acelasi lucru cu “fierbinte”. Si asta pentru ca alimentele condimentate contin pur si simplu arome puternice, in vreme ce preparatele culinare calde sunt catalogate ca “picante”. Carnea de porc Vindaloo este, fara nicio urma de indoiala, una dintre cele mai picante preparate culinare din lume. Adusa la Goa de catre portughezi, reteta nominalizeaza laolalta ingrediente ca vinul rosu, ardeiul si usturoiul. Cantitatea mare de condiment Bhut Jolokia, recunoscut de Cartea Recordurilor ca cel mai iute ardei din lume, face din carnea de porc Vindaloo un sortiment de mancare interesant.
There are no comments