De-a lungul deceniilor, ecologistii au militat impotriva metodelor de despadurire ce amenintau, in special, padurile din spatiul Amazonului. Cercetarile biologilor subliniaza pericolul pierderii florei padurilor tropicale, in conditiile in care un procent din acestea au ramas in constiinta colectiva datorita proprietatilor medicinale. Samanii apreciau plante de tipul Picho Huayo, uleiului de trandafir si Catuaba, al caror aspect si caracteristici afrodisiace au atras atentia sutelor de turisti de la nivelul intregului mapamond.

De-a lungul deceniilor, ecologistii au militat impotriva metodelor de despadurire ce amenintau, in special, padurile din spatiul Amazonului. Cercetarile biologilor subliniaza pericolul pierderii florei padurilor tropicale, in conditiile in care un procent din acestea au ramas in constiinta colectiva datorita proprietatilor medicinale. Samanii apreciau plante de tipul Picho Huayo, uleiului de trandafir si Catuaba, al caror aspect si caracteristici afrodisiace au atras atentia sutelor de turisti de la nivelul intregului mapamond.

 

Picho Huayo, bijuteria padurilor din Alpi

 

Specific spatiilor amazoniene, Picho Huayo este denumirea generica atribuita arbustului exotic, ale carui frunze sunt utilizate in scopuri medicinale, pentru tratarea febrei si a muscaturilor de sarpe.

Ingredient al potiunilor cu proprietati afrodisiace, acesta are o traditie datand din cele mai vechi timpuri, cand barbatii utilizau substanta pentru a deveni irezistibili.

 

Guarana, relaxare in note amazoniene

 

Localizata pe taramurile Americii de Sud, Guarana are la baza o substanta activa folosita de-a lungul secolelor de indienii amazonieni pentru incetinirea procesului de imbatranire, tratarea durerilor de cap si reducerea starilor de oboseala. 

Combinat cu produse energizante, precum nuca de betel, respectiv de kola, acesta are efecte afrodisiace. Fructel plantei inrudite cu artarul se prezinta sub forma unui ochi, imprumutand denumirea din trbul Guarani.

 

Arborele de caju

 

Introdus de catre exploratorii portughezi inca din secolul al XVI-lea in regiuni tropicale, precum India, Brazilia, Mozambic, Tanzania si Nigeria, arborele de caju a fost considerat dintotdeauna valoros, datorita lemnului sau, balsamului extras sau fructelor.

Miezul acestora a castigat popularitate incepand cu secolul al XX-lea, cand a inceput sa fie utilizat pentru consum, fiind procesat ca suc sau dulceata si, totodata, folosit pentru proprietatile afrodisiace.

 

Acestea sunt dublate de capacitatea plantei de reducere a febrei si diminuare a tensiunii arteriale.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.