Tortul cu opt etaje al lui Kate

Tortul cu opt etaje al lui Kate

 

Capodopera culinara pe care William si mireasa lui, Catherine, au taiat-o la petrecerea de dupa ceremonia religioasa a avut nu mai putin de opt etaje. 300 dintre cei mai apropiati prieteni ai ducilor de Cambridge s-au putut infrupta la palatul Buckingham din creatia cofetarului Fiona Cairns.

tort nunta william si kate


Tortul de nunta a fost acoperit cu glazura si frisca alba si decorat cu aproximativ 900 de flori din zahar. El a fost piesa centrala de decor a receptiei de la palat.

Pentru a realiza mult asteptata prajitura, Fona Cairns a lucrat nu mai putin de cinci saptamani, folosindu-se de toate resursele si imaginatia ei si a echipei sale.


tort nunta william si kate

 

Cairns a fost contactata in februarie de catre reprezentantii curtii regale, pentru a se asigura ca poate face tortul nuntii lui Will si Kate.

Conform indicatiilor lui Kate, tortul nu trebuia sa fie inalt si subtire, ci mai de graba impunator, pentru a nu se pierde in decorul camerei impozante din palat. In plus, cateva dintre detaliile arhitecturale ale incaperii au fost reproduse pe tort. Dar cel mai important element de decor au fost florile, in numeroase variane.


tort nunta william si kate

 

Kate si-a dorit 17 tipuri de flori diferite, fiecare avand cate o insemnatate speciala. Trandafirul alb este simbolul national al Angliei, narcisa este simbolul Wales-ului, trifoiul alb cel al Irlandei, iar cel de ciulin al Scotiei. Ghindele si frunza de stejar inseamna rezistenta, in vreme ce mirtul este simbol al iubirii.


Lacramioara reprezinta obedienta, caprifoiul este simbol al legaturii de iubire, florile de mar sunt aducatoare de noroc, iasomia este simbol al amabilitatii, margareta al inocentei, in vreme ce lavanda inseamna devotament, iar florile de portocal dragostea eterna.


tort nunta william si kate

 

Montatul si aranjamentele finale la palat au durat doua zile, cea mai dificila parte fiind transportatul din Leicestershire, unde este fabrica, pana la Buckingham. Cofetarul nu a dezvaluit toate inredientele tortului, mentionand doar fructele uscate, nuci, cirese, lamai si portocale si coniac frantuzesc, toate amestecate cu oua si faina.

Ducele si ducesa sunt mari fani ai torturilor ei cu fructe, insa nu sunt singurele celebritati pentru care lucreaza. Paul McCartney comanda cate un tort in fiecare an de Craciun, iar cei de la Pink Floyd si Simply Red ii sunt clienti fideli.


Ideal Mariaj este cel mai complex ghid al mireselor din România. Cu o tradiție de aproape un deceniu, Ideal Mariaj oferă cuplurilor informații utile și inspirația necesară organizării unei nunți perfecte.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.