Tortul nuntii, in jurul lumii
Traditiile si ritualurile de nunta variaza in mod semnificativ de la un colt al lumii la altul, iar cea mai dulce tratatia a momentului “da”-ului nu constituie o exceptie.
Confirmarea vine din partea Japoniei, acolo unde mirii le ofera oaspetilor sai prajituri false, realizate din cauciuc artificial. Tot in spatiul asiatic, mai exact in Coreea, torturile sunt catalogate prea dulci, astfel ca sunt inlocuite cu preparate realizate din orez si fasole rosie.
Iar daca ne referim la China, putem vorbi despre o prajitura de nunta impresionanta, dispusa pe mai multe straturi si cunoscuta sub denumirea de Lapis Surabaya.
In schimb, in Marea Britanie predomina prajiturile realizate din coniac, prune, coacaze, martipan si coaja de portocala. In Scotia, se impun torturile din fructe, completate de bourbon, brandy si whisky. La fel se intampla si in Insulele Caraibe, unde pe langa fructe uscate, apare romul si vinul.
In spatiul german, tratatiile dulci ale nuntii sunt realizate din ingrediente ca lichior, sirop, gem, martipan si nuga. In Franta predomina produsele de patiserie umplute cu crema de caramel. Cuplurile ucraineene inlocuiesc traditionalul tort cu asa-numita Korovai, considerat o parte sacra a ceremoniei de casatorie.
Cei mai multi greci prefera in cea mai importanta zi din viata tortul din migdale, umplut cu crema de vanilie si fructe. Nu lipsesc semintele din susan, mierea si gutuile, despre care se spune ca reprezinta angajamentul cuplului luat pe viata.
There are no comments